MEKALISTER: Za rešenje pitanja KiM saglasnost i EU i SB!

Autor: Tanjug

Vesti

27.09.2018

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamanetu Dejvid Mekalister izjavio je danas da je rešenje za kosovsko pitanje, koje podrazumeva i promenu granica, moguće jedino ako se o njemu, pored Beograda i Prištine, saglase i Evropska unija i Savet bezbednosti UN.

RepublikaFoto: Tanjug
Dejvid Mekalister

Na pitanje Tanjuga o stavu kada je reč o mogućoj korekciji granica kao delu rešenja za kosovsko pitanje, Dejvid Mekalister kaže da su u EU "svesni mogućnosti razmene teritorija i pomeranja granica". 

- Mi kao EU smo tu da olakšamo dijalog, ali smo vrlo svesni ove debate. Svakako, na kraju ovakvo rešenje jedino je moguće ukoliko se obe strane dogovore, ako je u skladu sa politikom regionalne stabilnosti, u skladu sa međunarodnim pravom i ako se, između ostalih, EU i članice Saveta bezbednosti UN sa tim slože - rekao je Mekalister za Tanjug. 

On je naglasio da u tom procesu predstoji još dug put i ukazao na predanost predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija da nađu održivo rešenje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading