BRNABIĆ: Švajcarska nudi pomoć u dijalogu Beograda i Prištine!

Autor: Tanjug

Vesti

27.09.2018

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je, nakon susreta sa švajcarskim predsednikom Alenom Berseom u Njujorku, da je "Švajcarska koja je jedna od zemalja koja jako mnogo podržava nezavisnot takozvanog Kosova, po prvi put sada insistirala da čuje šta je to što može da uradi da pomogne Srbiji u dijalogu sa Prištinom".

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ana Brnabić

- Insistirali su na tome, čak me nakon toga zaustavila njihova televizijska ekipa da vidi kako mi gledamo na taj dijalog, šta Švajcarska može da uradi da podrži tu inicijativu, tako da je to još jedna stvar u kojoj su, čini mi se, prepoznati svi napori Srbije da napravimo jedan iskorak u održivi mir, održivu stabilnost na Balkanu - kazala je za Dnevnik RTS Brnabićeva.

Ona se sa predsednikom Švajcarske juče sastala na marginama zasedanja Generalne skupštine UN, gde će večeras održati govor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (98)

Loading
nikola

27.09.2018 06:54

Svaki vid pomoci dobro dodje.

Jago

27.09.2018 06:55

Napori Srbije moraju biti primeceni, pomoc i podrska stize sa svih strana. Hvala Svajcarskoj.

saška

27.09.2018 06:56

Dijalog sa Pristinom. vecita tema. Nadam se uskoro resavanju tog pitanja....

tanja

27.09.2018 06:59

Ceo svet je video ko se zaista trudi oko resavanja problema. Cak i Svajcarska koja je priznala nezavisnost Kosova je promenila stav i hoce da nam pomogne.