DARKO GLIŠIĆ: Kome cilj nije boljitak građana - NEĆE BITI DEO SNS

Autor: tanjug

Vesti

26.09.2018

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pojedini lokalni funkcioneri Srpske napredne stranke, kojima cilj nije boljitak građana i ne podržavaju državnu politiku, neće biti deo tima Aleksandra Vučića", izjavio je predsednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić i podsetio da je ta stranka i ranije imala "bolna suočenja" sa ljudima koji misle da je jedino vredna borba za fotelju.

RepublikaFoto: Tanjug
Darko Glišić

On je u intervjuu za današnju "Politiku" rekao da je primetno da kod jednog broja članova stranke postoji "uljuljkanost, uspavanost i opijenost mestima na kojima se nalaze", zbog čega će naprednjaci morati ozbiljno da razgovaraju i donesu neke bolne mere.

Odlazak Vučića - korak unazad

- Pojedinci su zaboravili da se svi nalazimo na mestima na kojima smo zahvaljujući Aleksandru Vučiću. Njegova harizma, energija i liderstvo koje je izgradio marljivim i posvećenim radom na osnovu čega je postao jedan od najpoštovanijih lidera u ovom delu Evrope, donelo im je nameštenje na lokalnu, pokrajinsku ili republičku funkciju - rekao je Glišić.


Upitan da li će Vučić poslušati članove koji su na sednici GO tražili od njega da ostane na čelu stranke i posle Kongresa SNS naredne godine, Glišić je rekao da je njegov stav isti kao i ranije i da ne postoji lider koji je Vučićevog "kalibra" i koji ima kapacitet koji ima predsednik Republike i stranke.

- Mislim da bi njegov odlazak za nas bio ozbiljan korak unazad, uz poštovanje svih kolega koji su vredni i sposobni i koji dosta toga rade, ali smo svi zajedno po političkim kapacitetima znatno iza Vučića -  ocenio je Glišić.

Predsednik ne menja odluke

On je dodao da će Vučić, kao "čovek koji ne menja odluke kada ih donese", teško promeniti svoju odluku da se povuče sa čela stranke.

- Na moju žalost, bojim se da Vučić tu odluku neće promeniti, ali videćemo šta će doneti 2019. godina - rekao je Glišić i dodao da će se u tom slučaju i on povući jer je to "logična odluka".

On je objasnio da je Vučić jedini i isključivi autoritet i da bi bio "smetnja" svakom drugom ko bi sutra umesto Vučića bio predsednik stranke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (86)

Loading
Moki

26.09.2018 22:42

Moramo se svi uozbiljiti i nastaviti borbu za građane Srbije sa predsednikom Vučićem na čelu i rezultati neće izostati.

Ika

27.09.2018 05:38

Glisic je objasnio kome nije dobro neka se povuce.

Zvone

27.09.2018 06:22

Retka politička stranka u novijoj istoriji, koja vrednuje rad i samo rad!

Marko

27.09.2018 06:24

To je problem i Srbije,malo je jedan Vucic na ovoliki broj lazova,manipulatora i lopova. Naravno,cast izuzecima!