JEREMIĆU, GOTOV SI: Bliži se suđenje njegovom pajtašu HOU, a šeik Gadi počeo da OTKRIVA SVE TOKOVE NOVCA!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

26.09.2018

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pajtaš Vuka Jeremića, tajkun Patrik Ho, našao se prethodnih dana ponovo u žiži javnosti pošto mu je četvrti put odbijen zahtev za puštanje iz zatvora uz kauciju, a sada su počele da cure informacije kako je podmićivao sve redom, pa je Vuk NATO Jeremić u ozbiljnim problemima.

RepublikaFoto: Tanjug
Vuk Jeremić

Naime, Jeremićev pajtaš Patrik Ho je uhapšen u novembru prošle godine, a na teret mu se stavlja korupcoionaška malverzacija "teška" tri miliona evra!

On se tereti da je zajedno sa bivšim ministrom spoljnih poslova Senegala, šeikom Tidijanom Gadiom, davao ogroman mito zvaničnicima visokog nivoa u Čadu i Ugandi.

Međutim, Gadio je nedavno pušten iz pritvora uz nagodbu da otkrije sve detalje iz ove korupcionaške afere i on je već počeo da otkriva.

Pojavila se informacija u svetskim medijima da je Patrik Ho ponudio predsedniku Čada poklon kutiju sa 2 miliona dolara u gotovini u decembru 2014. godine.

Pismo sa informacijama je objavljeno u ponedeljak baš kada je advokatski tim tražio ukidanje pritvora za Hoa.

Gadi je počeo da sarađuje sa tužilaštvom, a u problemu će se po svemu sudeći naći i Vuk Jeremić zbog zajedničkih poslova sa ovom dvojicom muljatora.

Prema informacijama iz američkog pravosuđa, dokazi koje poseduje Gadi ne vode samo do azijskog tajkuna već i do njegovih saradnika koji su bili na visokim položajima u svetskoj politici, među kojima je svakako i Jeremić kao tadašnji predsedavajući GS UN! Upravo iz tog perioda datiraju prvi zajednički poslovi Hoa i Jeremića, koji su nastavljeni sve do Hoovog hapšenja novembra prošle godine.

Sada će konačno biti rasvetljeno odakle Jeremiću toliki novac u kešu i za šta ga je dobijao.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (156)

Loading
kornjacarade

26.09.2018 18:15

KONAČNO ĆE SE SAZNATI ZA LOPOVSKE RADNJE JEREMIĆA

Vlada

26.09.2018 18:15

Ovo znaci da se politicka karijera Jeremica blizi kraju, a da ga polako cekaju lisice i celija

Milana

26.09.2018 18:16

Klupko se polako odmotava biće još zanimljivije.

Milos

26.09.2018 18:17

Nadam se da ce se ova istraga sprovesti do kraja i da ce i Jeremic dobiti ono sto je zasluzio