TRAMP TRAŽI OD PRIŠTINE DA KAZNI ZLIKOVCE IZ OVK: Šiptari, morate da odgovarate za zločine!

Autor:

Vesti

27.09.2018

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hašimu Tačiju, Ramušu Haradinaju i Bedžetu Pacoliju posle boravka u Njujorku jasno je da je došlo vreme da polože račune.

RepublikaFoto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE
Premijerka Srbije sa šefom Bele kuće i njegovom suprugom

Posle senatora Rona Džonsona, koji je Tačiju preneo Trampov stav da je bilo dosta odugovlačenja i da podela južne pokrajine više ne sme da se odlaže, stavove Vašingtona dodatno je zaoštrio i Ves Mičel, pomoćnik državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove.

- Upozorili su ga da su se stvari promenile, te da Priština više ne sme da štiti zločince OVK, koji što pre moraju da se nađu pred Specijalnim sudom i odgovaraju za zločine počinjene nad Srbijom - poručeno je Tačiju, ali i ostalim članovima prištinske delegacije koja boravi u Njujorku.

OPET OBEĆANJA

Stav Trampove administracije je da Priština mora da ispuni sve obaveze, da više nema bežanja.

- Precizno im je saopšteno da je došlo vreme za naplatu, da moraju da prestanu sa sabotiranjem Specijalnog suda za zločine OVK i da krivci, ma ko bili i na kojim funkcijama, moraju da odgovaraju za mnogobrojna ubistva - navode upućeni u dešavanja iza kulisa u Njujorku.

Stojanović: Albanci se sada ponašaju kao razmaženo derište i pokazuju koliko su nezreli

Tači je obećao da će Priština ispuniti obaveze, a u saopštenju posle sastanka nije govorio o packama koje su u Njujorku dobili. Umesto toga, u njegovom saopštenju piše:

- SAD je naš doživotni saveznik. Sve procese smo projektovali i završili zajedno. Mi nikada nećemo skrenuti s ovog puta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

PRVI ZNAK

Branimir Stojanović, član Srpske liste, kaže da je sasvim jasno da se američka politika menja.

- Samo što Albancima to još nije jasno, izgleda da im to nisu baš jasno rekli, kao što su im pokazali ovih dana. Albanci se sada ponašaju kao razmaženo derište i pokazuju koliko su nezreli i da ne zaslužuju tu vrstu podrške koje su do sada imali - istakao je Stojanović.

Sve ovo pokazuje da se Amerika okrenula srpskim interesima u pregovorima sa Prištinom

Miroslav Lazanski

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Prema njegovim rečima, važno je da iskoristimo momenat "da nastavimo da se ponašamo mudro i odgovorno, pa ćemo i u budućnosti imati mnogo više podrške Amerike".

Analitičar i član skupštinskog Odbora za KiM Miroslav Lazanski smatra da "sve ovo pokazuje da se Amerika okrenula srpskim interesima u pregovorima sa Prištinom".

- Jasno je da Amerikanci sve više uvažavaju stav Srbije po pitanju Kosova - ocenio je Lazanski za Srpski telegraf.

I bivši šef diplomatije SR Jugoslavije Vladislav Jovanović kaže da je sigurno da su ovo znaci otvaranja Amerike prema nama u pogledu Kosova.

- Na vrhu SAD sigurno postoji dobra volja po tom pitanju i ovo jeste prvi znak da ne postoje rezerve prema nama. Dobar je znak što se naša premijerka sastala sa Trampom, pogotovo imajući u vidu da nisu svi bili pozvani na tu večeru, već samo odabrani, te to pokazuje da oni iz nekih razloga zaista drže do nas, što je samo po sebi pozitivno - mišljenja je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (80)

Loading
Steva

27.09.2018 06:22

Amerikanci menjaju svoju poziciju i prema Albancima i prema Srbiji.

Gaga

27.09.2018 06:23

Za sve zlocine koje u albanci pocinili ce morati da odgovaraju.

Dragojlo

27.09.2018 06:24

Bravo za Srbiju i za pobedu Predsednika Vučića koji je svojim trudom i radom dokazao Americi da nismo šaka naroda već velika sila koja se neda tako lako .Šiptari će za sve naše muje ispaštati.

Dobrosavljev

27.09.2018 06:24

Prvo bi sebe trebalo da pohapse pa onda i sve ostale ! Svi su oni sad u vlasti !