POZIVA NA SILOVANJE BRNABIĆKE: Veselinović nije dostojan parlamenta!

Autor: Republika

Vesti

25.09.2018

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština grada usvojila je zaključak kojim se osuđuje govor mržnje odbornika Saveza za Srbiju i jednog od lidera SZS Željka Veselinovića, kojim je uvredio premijerku, jer se time narušava ugled i dostojanstvo gradskog parlamenta.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Aleksandar Mirković

Zaključak je usvojen na predlog odborničke grupe SNS, a tokom diskusije, nakon izlaganja Dragana Ðilasa, odbornici Saveza za Srbiju su napustili salu, ali će se, kako je Ðilas rekao, vratiti i uključiti u raspravu po ostalim tačkama.


Šef odbornika SNS Aleksandar Mirković istakao je da Željko Veselinović nije dostojan da predstavlja bilo koga u gradskom parlamentu. 

On je još jednom pozvao Veselinovića da podnese ostavku, direktno sa govornice, jer mu u tom slučaju mandat prestaje momentalno. Kako je rekao, Veselinović je i ranije vređao odbornice SNS, “nazivajući ih glupačama, polusvetom i ostalim pogrdnim terminima”, a da je pre nekoliko dana otvoreno, javno pozvao na silovanje premijerke Ane Brnabić.
RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Željko Veselinović

Kako je rekao, koliko Veselinović predstavlja vrednosti Saveza za Srbiju govori i "činjenica da se sinoć zahvalio kolegama iz saveza što ga podržavaju". Istakao je da će SNS kao odgovorna stranka, kojoj su važni pre svega ljudi, pa onda politička pripadnost, uvek osuđivati slične stvari i boriti se protiv njih.


Šef odbornika SZS Dragan Ðilas rekao je da je izjava Veselinovića neprimenera i uvredljiva i da je niko u Savezu ne podržava. Dodao je da je ona napisana na privatnom fejsbuk profilu, da je izbrisana nakon pola sata, “jer je Veselinović shvatio da je pogrešio i izvinio se”.

- Ne želim da ga branim, posebno ne pred onima koji svaki dan šire mržnju prema svakome ko drugačcije misli - rekao je i dodao da su više puta nazvani jadnicima, bednicima, lopovima… da su Savez protiv Srbije. Kako je rekao, sve te uvrede na njihov račun "ostavljaju posledice, pa može da se desi da čovek u afektu reaguje neprimereno kao Željko Veselinović".
 
RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ana Brnabić

- Naša grupa u ovom rijalitiju neće učestvovati. Vi završite ono za šta ste dobili nalog, vratićemo se da raspravljamo po ostalim tačkama - rekao je Ðilas. Rade Veljanovski, šef odbornika PSG, je naveo da je protiv govora mržnje, agresivnosti, silovanja…

- To je opšte poznato i naravno da i sada apsloutno osuđujem ono što je rekao Veselinović. To je neprihvatljivo, da se izrekne na bilo koji način, privatno ili javno, i u bilo kojoj situaciji - istakao je Veljanovski. Šef odborničke grupe Aleksandra Šapića Željko Ivanji je rekao da oni podržavaju zaključak kojim se osuđuje ponašanje Veselinovića zato što su, kako je dodao, odbornici te grupe odgovorni. 

- Tu odgovornost očekujemo od svih. Očekujemo da se prestane sa takvim neprimerenim govorom…da sada podvucemo liniju, krenemo napred i koristimo primeren politički govor - rekao je on. Naveo je da smo navikli na uvrede u političkom govoru što nije dobro, jer se uvredom na uvredu ne dobija ništa.

U diskusiji koja je trajala skoro tri sata, obratila se i odbornica SNS Aja Jung koja je rekla da joj je žao što je razlog njenog prvog obraćanja "toliko mračan i strašan". 

- U ime kulture, politike, svih žena, molim vas da se ovo više ne ponovi i da najstrože osudimo ovakvo ponašanje - rekla je Aja Jung.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (156)

Loading
Mile

25.09.2018 14:39

Veselinović isključiti sa političke scene.

Elis

25.09.2018 14:44

Nije on dostojan uopšte političke scene

Mendez

25.09.2018 14:46

najveća greška je ako deo istog i ostane.

Pesic

25.09.2018 14:49

Osuda govora mržnje Veselinovića u kojem poziva na silovanje premijerke,mora biti jasna,glasna i brza. Ne sme da se zaboraviti ovaj sramni istup jednog od lidera SzS.Ostavka je nešto najmanje što treba da načini jer je izgubio legitimitet da predstavlja gradjane BG