ŠTA ZAPAD HOĆE S KOSOVOM i zašto Vučić zbog toga mora da se bori kao lav?!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.09.2018

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi rade na tome da se kosovsko pitanje nikada ne reši i otpori koje savlađuje Aleksandar Vučić su ogromni, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, komentarišući izjavu predsednika Srbije da je "prva runda" dobijena za one koji se bore za nezavisno i suvereno Kosovo.

RepublikaFoto: Tanjug/ G. STANKOVIĆ
Aleksandar Vulin

- Nikome osim Srbiji nije u interesu da se kosovsko pitanje reši i svi će raditi da se kosovsko pitanje nikada ne reši. Velike sile će raditi na tome da Srbija ni slučajno ne odlučuje samo o sebi i da Srbija ni slučajno ne bude rešena kada je u pitanju Kosovo i Metohija. I naravno da su otpori koje savlađuje Aleksandar Vučić veći od Srbije i ogromni su. Sama činjenica da je pokrenuo rešavanje pitanja Kosova i Metohije govori o njegovoj ličnoj i političkoj hrabrosti - naglasio je Vulin.

Prema njegovim rečima, rešavati pitanje Kosova i Metohije i doći do toga da se uopšte razgovara o tome, jeste nešto čemu niko nije mogao da se nada.

- Za velike zemlje Zapada, Kosovo je nezavisna država i o tome nema šta da se razgovara. Sad su prvi put i oni počeli da obraćaju pažnju na to šta Srbija govori i šta Srbija misli, a svima im je u interesu da Srbija ne reši kosmetsko pitanje, već da zauvek bude ucenjivana i da zauvek postoji nešto što će moći da je sprečava kad god napreduje i kada god nešto dobro uradi. Aleksandar Vučić to radi na izuzetan način i radi to sa takvom hrabrošću, da to niko nije radio decenijama iza nas - poručio je ministar Vulin.


On je dodao da "jedino što vidi kao nadu da će kosovsko pitanje zaista biti rešeno najviše što se može u korist Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, jer je to politika koju vodi predsednik Vučić i ni jedna druga, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (136)

Loading
ana

25.09.2018 10:56

Nas predsednik se bori i ulaze ogromne napore u resavanju problema Kosova.Napokon je i zapad to video i promenio stav prema ovom problemu.

Jovan

25.09.2018 10:56

Da se medjunarodna zajednica zalaže bar 20% kao što to radi Vučić problem bi odavno bio rešen, ovako ne vredi jer je samo jedna strana zainteresovana da dodje do normalizacije i to naša strana.

zaza

25.09.2018 11:41

@Jovan - Nikome trenutno ne odgovara da se problem Kosova reši, jer svako tu ima neki svoj interes.

ana

25.09.2018 11:01

Nas predsednik se bori da resi problem naseg naroda na Kosovu i da im obezvedi mir i bezbednost.