(VIDEO) VUČIĆ NA SEDNICI GO SRPSKE NAPREDNE STRANKE: Našoj premijerki su pretili silovanjem, trebalo je da reagujete na to!

Autor: Republika

Vesti

24.09.2018

16:14 >> 16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Sava centru se održava sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Dnevni red ima pet tačaka, a usvojen je jednoglasno.

RepublikaFoto: Republika

Tokom svog obraćanja, predsednik Srbije je istakao da mnogi Srbiju žele da vide poniženu i slabu.

- Imam veliku bojazan prema svemu što se nadvilo nad ovim delom Evrope. Zašto sam ovo rekao? Zbog žestoko suprotstavljenih sila, jer mnogi u regionu misle da je Srbija najbolja kad je slaba, ponižena i kada samu sebe gazi, kad se svaki dan izvinjava - rekao je Vučić.

Nastavio je da govori o tome u kom smeru Srbija želi da ide.

- Oni Srbiju smatraju remetilačkim faktorom, na to ćutimo i jedino što tražimo je da se takmičimo u gradnji škola, bolnica... U stanju su da nam govore da smo za sve krivi mi. Uvek sam kriv, valjda treba da prećutimo Jastrebarsko i Jasenovac. Takvu Srbiju bi mnogi hteli, koja kaže za sve smo krivi. Štitiću interese građana Srbije i to će biti moj posao do kraja mandata. 

O pitanju Kosova rekao je da ta tema nikada nije bila laka, kao i da se Kosovo ne sme zaboraviti.

- Pet godina smo pokušavali da temu KiM vratimo na sto. Bila je poruka da se zaboravi na Kosovo, što je bio rezultat pogrešne politike - istakao je predsednik Srbije.

- Kad smo pokušali sve to da vratimo, ne brinem ja što je skočio ceo svet, ali sve što smo uspeli da izgubimo izgubili smo svojom krivicom. Moja politika da sačuvam bar nešto očigledno nije pobedila. Srbi vole da imaju sve, ali ne mogu da prihvatim da smo izgubili. Prvu rundu dobila je gubitnička Srbija, Srbija plakanja. Borićemo se da ljudi na KiM bolje žive. Plašim se da bolju priliku nećemo dobiti - rekao je Vučić.

- Moj govor u Mitrovici bio je ozbiljan govor. To je bio govor diskontinuiteta sa Miloševićevom politikom. Niko u regionu za to nije imao sluha. Ovo kažem samo da znate u kakvim uslovima se borimo za Srbiju, ali nećemo da im se dodvoravamo. Ono što bih zamerio vama je što smo više reagovali na gluposti nego na ozbiljne stvari - bio je jasan predsednik Srbije.

- Našoj premijerki prećeno je silovanjem, i to lider koji traži normalnu Srbiju, ova zemlja nije zemlja silovatelja. Trebalo je da reagujete na to, ne zanima me što ćute akademici i rts o ovome, ali vi niste smeli da ćutite. Zamislite da je to neko rekao vašoj majci ili ćerki - rekao je Aleksandar Vučić na sednici GO Srpske napredne stranke. 

Prva tačka dnevnog reda je usvajanje zapisnika sa prethodne sednice, druga tačka je aktuelna politička situacija i analiza rada stranke, treća tačka - organizaciona pitanja, četvrta - predlog odluke o osnivanju Fondacije "Brana Crnčević" i peta tačka razno.

Sednici GO SNS prisustvuju i Nela Kuburović, ministarka pravde, kao i Biljana Popović Ivković, državna sekretarka MUP-a.

U sali su i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, potpredsednik GO SNS Milenko Jovanov, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, direktor "Koridora" Zoran Babić, kao i funkcioneri sa Kosova i Metohije predvođeni Goranom Rakićem.

U Sava centru su i brojni funkcioneri SNS, među kojima su i potpredsednici GO Marija Obradović i Milenko Jovanov, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović, državni sekretar MUP-a Milosav Miličković, predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, ali i nova lica među naprednjacima, poput poznate voditeljke Rade Radenović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (87)

Loading
Teo

24.09.2018 16:26

Tako se dočekuju veliki ljudi.

Mima

24.09.2018 16:28

Tu stranku on je i zadužio.

Nk

24.09.2018 16:30

SNS je dosta tiga uradila i radice jos. Bravo za sva ulaganja

Tina

24.09.2018 16:34

Zaslužio je Vučić sve aplauze ovog sveta.