SAD polako shvataju koga su podržale: ŠIPTARSKI TERORISTI pojačali Islamsku državu

Autor: Tanjug

Vesti

21.09.2018

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proći će dosta vremena dok Amerikanci javno priznaju Šiptare s Kosova za teroriste, bar one koji trenutno vode tu kvazi-državu, trguju ljudima, ljudskim organima i drogom, ali znaju oni s kim imaju posla... Ako trenutno Tačija i ostale koljače vide kao partnere, njihove saborce, koji su proteklih godina išli i pojačavali redove zločinačke Islamske države, otvoreno nazivaju pravim imenom - teroristima.

Šiptarski teroristi u Siriji su trn u oku Amerikancima, u Srbiji su im partneri

Naime u izveštaju Stejt departmenta o terorizmu za 2017. godinu, koji je predstavljen u Vašingtonu navodi se, da su sa teritorije Kosova u Siriju i Irak prošle godine otišle 403 osobe, sa ciljem da se bore u redovima terorističke Islamske države i partnerskog zločinačkog Nusra fronta, a poginulo ih je 74. 

U izveštaju se takođe ocenjuje da je Vlada Srbije preduzela korake da poboljša svoju sposobnost u borbi protiv terorizma, prenosi Tanjug.

Prema podacima Stejt departmenta, na Kosovo se vratilo 133 terorista, dok je njih 196 ostalo u konfliktnim zonama

Navodi se da u Srbiji tokom 2017. godine nije bilo terorističkih napada i da je nivo aktivnosti u vezi s regrutacijom boraca za Islamsku državu bio nizak.

Najveće pretnje od terorizma u Srbiji, prema podacima iz ovog izveštaja, ostaju potencijalno kretanje novca i oružja preko njene teritorije, povratak stranih terorističkih boraca i radikalizacija.

U izveštaju se navodi da je vlada u Beogradu preduzela korake da poboljša svoju sposobnost u borbi protiv terorizma, usvajanjem Nacionalne strategije za sprečavanje i odgovor na terorizam u periodu od 2017. do 2021. godine, ali i nastavljanjem saradnje s međunarodnim partnerima, uz poseban fokus na sprovođenje zakona i napore u oblasti sajber-bezbednosti.    

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Robi

21.09.2018 11:00

Ovi Amerikanxi nek otvore ovi vide sta rade ovi siptari da podrzavaju Islamsku drzavu!

Nikola

21.09.2018 11:07

SAD su shvatile koga su podržale, i zato bi sada promenile odluku i podržale Srbiju.

Jana

21.09.2018 11:08

SAD ima svoj interes, da pokupi što više resursa, a za ostalo ih ne zanima.

Sara

21.09.2018 11:09

Neko je tu samo zbog svojih interesa.