Premijerka rekla istinu, ĐILAS POČEO DA JE NAPADA

Autor: Republika

Vesti

20.09.2018

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SZS Dragan Đilas odgovorio je danas premijerki Ani Brnabić na njen komentar da je on uveo rijalitijie u Srbiju, a ne vlasnik Pinka Željko Mitrović.

RepublikaFoto: Betaphoto/B.BOŽIĆ
Dragan Đilas

Rijaliti programi su tema o kojoj se u Srbiji raspravlja već godinama.

Tim povodom se oglasila i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je izjavila da su rijaliti programi stvar nadležnih regulatornih tela, a ne vlade, ali i navela da je "rijalitije u Srbiju uveo Dragan Đilas, a ne Željko Mitrović".

- To je trend koji postoji u svetu. Rijalitije u Srbiju nije uveo Željko Mitrović, nego Dragan Đilas i to preko televizije koja je bila simbol kulture i alternativne scene, B92 i izgradio kuću Velikog brata u Pionirskom parku, gde treba da se bavimo decom i obrazovanjem- rekla je Ana Brnabić, preneo je Tanjug.

Reagujući na izjavu Brnabićeve da je rijaliti programe u Srbiju uveo Đilas, a ne Mitrović, lider SZS je rekao da je porediti Velikog brata u kojem je, podsetio je, pobedio profesor muzike Ivan Ljuba, sa Pinkovom Zadrugom u kojoj pobeđuju "raznorazne Lune i Kije" jednako besmisleno kao porediti premijerku Brnabić i nemačku kancelarku Angelu Merkel.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

- Gospođica Brnabić ne ispunjava nijedan uslov za premijera, što je i sama rekla da nije stručna za posao koji radi, a što ja tvrdim od dana kada je oktroisana. Izdajući svog ministra kulture koji je o rijalitijima rekao ono što svako normalan u Srbiji misli i stavivši se na stranu Željka Mitrovića potrošila je i poslednje zrnce kredibiliteta. Ako ga je ikada i imala -  rekao je Đilas, a navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima.

Napadati premijerku za nestručnost dok pod njenim vođstvom Vlada ostvaruje istorijski dobre ekonomske rezultate, dok stižu strane investicije koje se mere čak i milijardama (što dolara, što evra), dok se beleži stalan rast bruto domaćeg proizvoda i kad stiže povećanje plata i penzija - pa to je najblaže rečeno licemerno, a sasvim izvesno pokazuje elementarno neznanje iz oblasti... pa malo je reći ekonomije, pravilnije je rečeno iz oblasti života.

Celu lavinu oko rijalitija, inače, pokrenuo je ministar kulture Vladan Vukosavljević, koji je na jednoj tribini rekao da rijaliti programi "duhovno uništavaju narod" i predložio dodatno oporezivanje televizija koje emituju takav sadržaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (114)

Loading
Pera

20.09.2018 14:16

Izgleda da se on drži one stare - napad je najbolja odbrana. Bez argumenata, samo drsko.

Viktorija Viki

20.09.2018 14:17

Ko je uopste Dragan Djilas da komentarise tako nesto? Premijerka je rekla istinu a to njenu ocigledno ne odgovara, zato i dalje nastavlja sa prozivkama na njen racun.

Jovana

20.09.2018 14:18

Zašto se ovaj uopšte oglasava, kada je pokazao ko je i sta je? Svaka reč koju je premijerka danas izgovorila je na mestu.

sasa

20.09.2018 14:19

Ona radi odlicno svoj posao.