PUPOVAC: I ja imam svašta da kažem nakon Vučićeve izjave da će HRVATSKI KRST UVEK BITI KUKASTI!

Autor: Tanjug

Vesti

20.09.2018

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SDS S, Milorad Pupovac, izjavio je danas u Zagrebu da mu broj onih koji su osuđeni, a mogu se izbrojati na jedan prst, onih koji su odgovorni za progon i koji su sprečavali povratak i dočekivali ljude u nemogućim uslovima, uništavajući njihovu imovinu, narušavajući njihovu sigurnost, nalaže da bude prisutan na komemorativnim skupovima žrtvama akcije Oluja.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Pupovac

Pupovac je to rekao odgovarajući na pitanje novinara zašto je početkom avgusta bio u Bačkoj Palanci na komemorativnom skupu žrtvama Oluje, sa kojeg je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio žestoke kritike na račun Hrvatske.

- Što se tiče izjava (predsednika Vučića), te izjave su prvi puta bile ovakve, da se ja sećam - rekao je Pupovac na konfenciji za novinare povodom zahteva dva udruženja hrvatskih veterana da se izjasni o Domovinskom ratu i vojno-policijskoj akciji Oluja.

Na konstataciju novinara da je predsednik Vučić na jednom skupu rekao da će hrvatski krst "uvek biti kukasti", Pupovac je rekao da tu izjavu nije zapamtio, ali da bi i on mogao štošta da zameri i štošta da kaže.

Rekao je da ne brani nikoga i da je svako odgovoran za svoje reči, te dodao da kada proceni da ne može, neće ići na takve skupove.

- Ali želim da podsetim, okrenite se oko sebe i slušajte šta čujete. To ne čujete, ne vidite, ne posvećujete tome pažnju i ne pitate one koji su to učinili šta misle da učine da se to ne događa.Treba li osuđeni za ratne zločine da dobiju počast, uz svo poštovanje prema onome što su mogli doprineti u ratu, ali ratni zločin je ratni zločin. Ne treba li odlučnije govoriti o rehabilitaciji NDH u Hrvatskoj? To je moj odgovor - rekao je Pupovac.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

Upitan zašto podržava aktuelnu vladu premijera Andreja Plenkovića, odgovorio je da to čini zato što je uveren da se istrajnim političkim radom stvari mogu promeniti i zato što je uveren da se bez istrajnog političkog rada i bez razgovora stvari samo mogu pogoršati.

Na insistiranje da kaže zašto podržava vladu koja čini upravo ono što je suprotno od onoga o čemu govori, Puovac je bio izričit da će ta podrška biti uskraćena onog trenutka kada SDS S proceni da vlast to više ne zaslužuje.

Govoreći o ustaškom pokliču "za dom spremni", Pupovac je rekao da mnogi žele da ga afirmišu.

- Mnogima ne smeta negacija Jasenovca ili spomenutih dečjih logora, bilo zato što ne znaju o tome ništa, bilo zato što su ravnodušni, bilo zato što su više manje saglasni s tim. Ono što nas brine je to što toga ima u glavnim medijima i to da se to još podrazumeva normalm - kazao je Pupovac.

Ne želeći da kaže na koga pri tom misli, Pupovac je istakao da on ima svoj način delovanja, a da premijer Plenković ima svoj.

RepublikaFoto: Tanjug/L. S. DOMINIĆ
Andrej Plenković

- Nije moj posao da mu govorim kako će da deluje, ali verujem da je svestan kakva je to opasnost za Hrvatsku - kazao je Pupovac i dodao da njega ne raduju i ne smatra dobrodošlim bilo kakve poruke koje mogu podržavati nestabilnost, uznemirenost ili otežavati razgovor sa susednim zemljama kao što je Hrvatska, bez obzira od koga dolazile iz Srbije.

A na ptanje da li bi ponovo išao u Bačku Palanku, Pupovac je rekao da ne veruje, jer ne veruje da će komemorativni skup žrtvama Oluje ponovo tamo biti održana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading