PREDSEDNIK SRBIJE STIGAO NA LETNJI DAVOS U TJENĐIN: Vučić danas sa predstavnicima kompanije Hbis

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.09.2018

06:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je jutros u Tjenđin gde će prisustvovati otvaranju Svetskog ekonomskog foruma, poznatijem kao "letnji Davos" i sastati se sa kineskim premijerom Li Kećijangom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Dobrodošlica Aleksandru Vučiću

Vučić će prisustvovati otvaranju 12. godišnjeg sastanka pod nazivom "Novi pobednici" u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma, a sastaće se i s guvernerom provincije Hebej Su Djinom i predstavnicima kompanije HBIS-a.

Ovogodišnji "letnji Davos" održava se u znaku četvrte industrijske revolucije, a njegov cilj je da podstakne globalne inovacije i rešenja globalnih izazova.

Kako je najavljeno u saopštenju Svetskog ekonomskog foruma, konferencija će biti najveća do sada, sa više od 2.000 učesnika iz 100 zemalja koji će razgovarati o principima, protokolima, standardima i rešenjima za održivu budućnost sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ministar spoljnih poslova Norveške Berge Brende sa Aleksandrom Vučićem

Četiri zemlje biće zastupljene na ovoj konferenciji sa šefovima država ili vlada -pored predsednika Vučića, "Letnjem Davosu" prisustvovaće predsednik Estonije Kersti Kaljulaid, predsednik Latvije Raimonds Vejonis i premijer Samoe Tuilaepa Lupesoliai Sailele Malielegaoi - a 38 zemalja biće predstavljeno na nivou potpredsednika vlade ili ministara.

Vučić se sastao danas u Tjenđinu s guvernerom provincije Hebej Su Đinom i predstavnicima kompabije Hbis, a tom prilikom potpisana su dva dokumenta o saradnji.

Guverner Hebeja i predstavnici kompanije Hbis, koja je vlasnik Železare u Smederevu, razgovarali su sa Vučićem o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima za njeno dalje unapređenje.

U prisustvu predsednika Srbije državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović potpisao je Memorandum o razumevanju o kinesko-srpskom industrijskom parku u Smederevu sa provincijom Hebej.

Takođe je potpisao i Protokol o razumevanju Ministarstva privrede i Hbisa.

Vučić je prethodno u Tjenđinu prisustvovao otvaranju sastanku Svetskog ekonomskog foruma "Godišnji sastanak novih šampiona", poznatijem kao letnji Davos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (94)

Loading
Koko

19.09.2018 06:27

Predsednik je uradio odlican posao poseto Kini.

Dasa

19.09.2018 06:28

Ovo je jos jedan susret u nizu koji ce sigurno doneti nesto dobro za nasu zemlju.

Rada

19.09.2018 06:28

Mozemo ocekivati jos lepih vesti kako se cini.

mala

19.09.2018 06:31

I danas je nas predsednik udarna tema sveta.