HODŽAJ BI DA NAS UCENJUJE: Nema ZSO bez Kosova u UN

Autor: Tanjug

Vesti

18.09.2018

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik kosovskog premijera, Enver Hodžaj, izjavio je danas da nema formiranja ZSO pre nego što Kosovo dobije stolicu u UN.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Enver Hodžaj

- Mnogo puta sam izjavio da bi na osnovu preporuka Ustavnog suda trebalo formirati Zajednicu opština sa srpskom većinom, kada Kosovo dobije mesto u UN. Nema potrebe ni razmišljati o njenom osnivanju, dok se to pitanje ne reši - rekao je Hodžaj, prenosi RTK2. 

ZSO je inače deo Briselskog sporazuma, koji su Priština i Beograd potpisali 2013. godine.


Hodžaj je dodao i da će se potruditi da Zajednica nema izvršni i teritorijalni karakter, te ocenio da je ta zajednica najveća pretnja dijalogu između Prištine i Beograda. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Blingy

18.09.2018 15:25

Dug je put do ZSO dug i trnovit i NE vodi preko Brisela vec preko NATO a, nije sporno da ce srbi dobiti ZSO ali je pitanje u kom obliku.

Dule

18.09.2018 15:26

Pritisci, ucene provokacije, teror, to je jedini vid komunikacije Albanaca sa Srbima. Rešiće se pitanje Kosova, bez ucena.

Yaman

18.09.2018 16:00

Zameniče, vi niste nikakav faktor, nemate pravo ni adute da nas ucenjujete, zato bolje ćutite, jer ispadate smešni!

perica

18.09.2018 16:08

Koliko bi sve lakse bilo da je pitanje Kosova ostalo u okviru UN a ne kao sto ih je zuta vlast sa Tadicem i Djilasom prebacila pod okrilje EU gde je Srbija ostala nezasticena!