ĐILAS SE ODRIČE EU ZBOG OBRADOVIĆA

Autor:

Vesti

18.09.2018

05:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Dveri Boško Obradović, po svemu sudeći, uspeo je da evropejca Dragana Đilasa, osnivača Saveza za Srbiju, skrene sa evropskog puta! Tako je od momenta kada su se Dveri pridružile Savezu Đilas okrenuo ploču i poručio da ima prečih stvari od ulaska Srbije u EU.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

Na pitanje zašto Savez u svom progamu nije označio ulazak Srbije u EU kao svoj strateški cilj, Đilas je podsetio da "jedan deo članica nema u svom programu to za strateški cilj".

- Mnogo je važnije boriti se za evropske standarde, nego za članstvo u EU, koje, u optimističkoj varijanti, možda bude 2025. - rekao je Đilas.

Poslanik Marijan Rističević smatra da je očigledno da je Đilas u najmanju ruku "omekšao", odnosno promenio stav zbog saradnje sa Obradovićem.

- Javnost s pravom postavlja pitanje da li su Đilas i demokrate odustali od EU ili su dveraši uticali na to da se više i ne zalažu za EU. Mora biti ili jedno ili drugo. Pritom Đilas pravi potpuni miks, pokušava da predstavi da su i za jedno i za drugo pričom da nisu protiv EU, nisu baš ni za nju i zalažu se za evropske standarde. Time želi da pomiri ljotićevce i eurofanatike - kaže Rističević.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Lider Dveri Boško Obradović kroji politiku Saveza za Srbiju

Đilasovi potezi neshvatljivi su i funkcioneru Demokratske stranke Radoslavu Milojičiću Keni, koji je ironično na Fejsbuku upitao da li je izdajnik Saveza (s obzirom na to da je DS ušao u koaliciju sa Đilasom) ako se ne slaže sa Dverima.

- Pitaju me građani: "Jeste li protiv današnje parade? Boško jeste. Jeste li protiv vakcinacije dece? Dveri jesu." Kako to da ukapiraju birači? Ja zato i pitam, stranački funkcioner nisam jer nemam nijednu funkciju, a poslanik jesam i to najaktivniji, sa najviše javljanja - naveo je između ostalog Milojičić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (71)

Loading
bojan

18.09.2018 05:43

Djilas je svetsan da nemoze biti vlast.Njihov primarni cilj je da prodju zajedno cenzus jer pojedinacno nemogu. I da sebe uhlebe kroz poslanicke plate,i tako se nametnu zapadnjackim investititorima da ih angazuju z apodrivanje i potkopavanje Srbije..To je jedini cilj SZS. Zato moje misljenje dace taj savez brzo puci.

Coa

18.09.2018 05:45

Covek koji je usao u politiku zbog EU i puta Srbije u EU, koji je sve ove godine vikao parolu da EU nema alternativu, sada menja politicki pravac zbog nekog Obradovica. To govori o njima, njihovim ambicijama za foteljama i intesnim sferama. Njima gradjani nisu briga, a ni Srbija. Samo licna korist.

Aleksandar

18.09.2018 05:47

Ode u desnicare, sve zbog fotolje i drzavne kase. Djilas izgubio kompas.

mika

18.09.2018 05:50

Oni su protiv svega što je dibro za Srbiju.