Opoziciji smeta što će PKB konačno stati na noge - "PONIŠTIĆEMO SVE TENDERE ZA PRIVATIZACIJU!"

Autor: Republika

Vesti

15.09.2018

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već je poznato da se opozicija svakodnevno trudi da omalovažava uspeh vlade i skrene pažnju sa štete koju su oni načinili Srbiji u prošlosti, ali danas su pokazali da spremni na prelaženje svih granica. Savez za Srbiju tvrdi da su tenderi za privatizacije nezakoniti i poručuju stranim investitorima da će ih oni poništiti, a aktere krivično goniti.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Savez za Srbiju

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je juče da su investicije najvažnija stvar kod privatizacije PKB jer je ceo sistem zastareo i iziskuje velika ulaganja koja država nije mogla da obezbedi.

- Ovo je najbolja stvar koja može da se desi, došao je veliki investitor, koji ima veliki kapital, koji se bavi poljoprivredom i stočarstvom, dakle ima veliko iskustvo, ali i novac koji može da akumulira i investira. Imaju nameru da razvijaju stočarstvo i voćarstvo. Planom su u obavezi da ulože najmanje 30 miliona evra u PKB, ne smeju da smanje mlečnu proizvodnju u naredne tri godine, jer Srbija 30 odsto najkvalitetnijeg mleka dobija iz PKB, i još mnogo toga što će biti veoma dobro za PKB i državu. Oni nisu nepoznat investitor u Srbiji, ulagali su na još dva, tri mesta, i uradili su vrhunske stvari - naglasio je Nedimović.

Međutim, Savez za Srbiju tvrdi da su tenderi za privatizacije nezakoniti i poručuju stranim investitorima da će ih oni poništiti, a aktere krivično goniti.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ

SZS u saopštenju "upozorava sve strane investitore koji, sa znanjem da krše propise Republike Srbije, sklapaju privatne dogovore sa Aleksandrom Vučićem", da će svi takvi dogovori "biti poništeni u zakonom predviđenoj proceduri". 

Navode da će neustavni i nezakoniti tenderi, ugovori o privatizaciji, koncesiji ili o investicijama uz, kako kažu, koruptivne subvencije biti raskinuti uz povraćaj sredstava i krivično gonjenje svih umešanih. 

Kažu i da resursi poput zemljišta, rudnih i vodnih bogatstava, kao i radna snaga građana "neće više biti žetoni" sa kojima će aktuelna vlast "kupovati naklonost" stranih država i skretanje pogleda u stranu od diktature i organizovanog kriminala, koji, navode, kontroliše državu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading