"Jeremić po ko zna koji put širi laži o Kosovu"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.09.2018

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Glavnog odbora SNS, Petar Petkovć, poručio je danas da lider Narodne stranke, Vuk Jeremić, po ko zna koji put daje sebi za pravo da obmanama i lažima širi dezinformacije o Kosovu i Metohiji, po kojima se njegovo političko delovanje jedino i prepoznaje.

RepublikaFoto: Tanjug
Vuk Jeremić

U pisanoj izjavi medijima, Petković ističe da to što Jeremić govori da će Srbija priznati Kosovo i omogućiti Prištini stolicu u UN jer, kaže, čista projekcija njega i njegovih koalicionih partnera koji su u vreme kada su bili na vlasti sve učinili da Kosovo bude što dalje od Srbije.

- To su činili izmeštajući borbu za Kosovo i Metohiju iz okvira UN, dovodeći Euleks koji je uspostavio granicu i carinu između Srba i Srba, postavljajući pogubno pitanje Međunarodnim sudu pravde u Hagu, koji je zahvaljujući Jeremiću, Tadiću, Ðilasu i Borku Stefanoviću doneo odluku da deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom - naveo je Petković.

Zato je, ističe Petković, na poslednju godišnjicu donošenja ove odluke Međunarodnog suda pravde, na svim naslovnim stranama albanskih medija u Prištini išla zahvalnica Vuku Jeremiću. 

- Šta je Vuk Jeremić nekada dogovorao po zapadnim ambasadama, o čemu govori najbolje Vikiliks, i šta sada dogovara sa svojim mentorima i nalogodavcima, najbolje ukazuje to što mesecima odbija da odgovori na prosto pitanje o dvesta hiljada evra koje mu je dala katarska ambasada u Berlinu i poreklu miliona evra koje je dobio za finansiranje kampanje - podseća Petković.


Umesto tih odgovora, kaže, već mesecima prisustvujemo salvama uvreda upućenih predsedniku Aleksandru Vučiću koji se bori za Srbiju, čime Jeremić svrstava svoj takozvani Savez za Srbiju zapravo u "savez sa albanskim strankama koje se protive kompromisnom rešenju, jer ne dozvoljavaju da iko dira u takozvano nezavisno Kosovo".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
maja

14.09.2018 16:06

Kada je Kosovo u pitanju moramo svi biti složni i imati isto mišljenje.

Mašnica

14.09.2018 16:07

Ko još Vuka shvata ozbiljno?

Kosta

14.09.2018 16:08

Jeremić mora da radi u interesu svih nas i našeg naroda a ne suprotno. Takvim postupcima samo odmaže.

loki

14.09.2018 17:26

Jeremić, Tadić i Borko Stefanović su prodali Kosovo i izdali Srbiju. Završili su svoje kod srpskog naroda.