ALBANSKA TORTURA: Kosovska policija uhapsila poverenika Hilandara

Autor: Republika

Vesti

13.09.2018

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovska policija uhapsila i držala u pritvoru 30 sati poverenika manastira Hilandar, teologa Miloša Stojkovića. On je široj javnosti poznat po blokadi tribine u Beogradu na kojoj je trebalo da Atifete Jahjage.

- Kao raseljeno lice i predsednik Koalicije raseljenih sa KiM krenuo sam u Kosovsku Mitrovicu, hteo sam da obiđem Dečane i Pećku Patrijašiju, ali sam na graničnom prelazu uhapšen kao poslednji kriminalac. Oni imaju tajnu "stop listu" za Srbe za koju niko ne zna. Pokazao sam dokumenta na granici, oni su nas sklonili sa strane. Posle nekoliko minuta kazali su mi da sam na toj "crnoj" listi i da sam otužen za teška klrivična dela. Sproveli su me do Vitine, moga rodnog grada, odakle sam proteran. Nadležni sudija iz Prištine zahtevao je da mi se odredi policijsko zadržavanje. U pritvoru sam proveo 30 sati. Optužen sam za najteža krivična dela za koje je nadleženo Specijalno tužilaštvo u Prištini. Nisam znao zašta me terete. To je slika i poruka svim raseljenima. Mojim hapšenjem pokazali su svima šta ih čeka koji žele da dođu na svoja ognjišta - kaže Stojković.

Stojković je izjavu davao tri i po sata, a sudila mu je Albanka uz pomoć prevodioca. Stojković je optužen za dva dela.

- Optužen sam da sam glasao za Srpsku listu i da sam svojim radom na teritoriji KIM sprečavao ljude da glasaju za druge. Druga otužnica se odnosila na izazivanje međuetničkog konflikta, odnosno pričao sam da sam proteran iz svoje kuće i to je za njih međuetnički konflikt - objašnjava Stojković i dodaje:

-  Doneta je odluka da me puste na slobodu uz naredbu da ne napušam teritoriju KIM. Međutim, ja sam izašao sa KIM ali tedovno ću se odazivati sudskim procesima. Hoću da im poručim da ćemo stalno da se viđamo - ističe Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Nena

13.09.2018 19:21

Mene samo zanima dokle će međunarodna zajednica tolerisati i žmuriti na iživljavanje Albanaca nad svim nealbanskim življem?

Miroslav

13.09.2018 20:02

@Nena - Koja crna međunarodna zajednica niti drži oči i uši otvorenim a usta su im zatvorena svežnjevima opranih novčanica.

Nena

13.09.2018 19:23

Ovo je takva sramota. Oni ne prestaju da vrše torturu nad našim ljudima.

Dijana990

13.09.2018 19:36

Strašno šta sve rade našim ljudima, ali se nadam da će neko da reaguje i da se ovaj odnos poboljša!