AMERIČKA AMBASADA U PRIŠTINI: Nismo konsultovani oko Vojske Kosova

Autor: Tanjug

Vesti

13.09.2018

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka ambasada u Prištini saopštila je danas da SAD nisu konsultovane o vremenu usvajanja zakona o transformaciji Kosovskih snaga bezbednosti (KSB) u oružane snage, kao i da moraju da analiziraju usvojene nacrte zakona kako bi razumeli njihovu svrhu i efekat, prenosi RTK2.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Foto: Ilustracija

U saopštenju se navodi da su "SAD oduvek podržavale suvereno pravo Kosova na vojsku i blisko sarađivali sa Kosovom kako to postići".

- Savetovali smo na oprezan pristup koji drži Kosovo u dogovoru sa našim NATO saveznicima po ovom važnom pitanju. Nismo bili konsultovani o vremenu ove objave i moraćemo da analiziramo nacrte zakona kako bi razumeli njihovu svrhu i efekat - navodi se u saopšetnju.


Kako su naveli u ambasadi, poslednjih nekoliko sedmica fokusirali su svoje napore na izgradnju unutrašnjeg konsenzusa o važnom dijalogu sa Srbijom. 

- Nastavljamo da verujemo da je normalizacija između Kosova i Srbije najvažniji korak za napredak u bliskoj budućnosti - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Ime

13.09.2018 16:57

Zato što je to ustvari Američka vojska.

Ime

13.09.2018 17:04

Naravno da nisu, šiptari samo lažu.

Milan Savić

13.09.2018 17:42

Šiptari počeli da rade mimo Amerikanaca, ovo nama ide na ruku, polako gube podršku Amera.

dule

13.09.2018 18:20

Ne verujem ni vama