ORKESTRIRANA KAMPANJA PROTIV VUČIĆA: Posle hrvatskih medija na predsednika Srbije UDARIO I ŠIPTARSKI LOBISTA

Autor: Republika

Vesti

11.09.2018

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki kongresmen Eliot Engel, poznati šiptarski lobista koji otvoreno radi za albansku stvar u Vašingtonu, napao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i to gotovo istovremeno pošto je krenula orkestrirana mediska kampanja koju je protiv šefa Srbije pokrenuo zvanični Zagreb, a o čemu je portal Republika.rs već pisao.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Napadan sa svih strana: Aleksandar Vučić

Engel je, naime, na svom zvaničnom Tviter profilu napisao sledeće:

- Predsednik Vučić mora da prestane da govori o "dve strane". Jednostavno, ne možete pozivati na mir i pomirenje i  istovremeno hvaliti Slobodana Miloševića koji je odgovoran za "smrt desetine hiljada ljudi" - odvalio je Engel, očigledno namerno pogrešno interpretirajući reči srpskog predsednika sa velikog skupa u Kosovskoj Mitrovicu.

 

 

Ono što, međutim, posebno zabrinjava, je što je Engelov tvit došao istovremeno sa orkestriranom hajkom na predsednika Vučuća, a koju je pokrenuo zvanični Zagreb, i to, kako smo već pisali, po naređenju predsednika Vlade Andreja Plenkovića.

Uzmu li se u obzir i reakcije domaćih opozicionara na Vučićev govor, koji su, kao po pravilu osuli drvlje i kamenje po predsedniku Srbije, treba biti politički kratkovid pa ne uvideti da je reč o dobro pripremljenoj i organizovanoj hajci i kampanji, sa ciljem da se pozicije Srbije dodatno unize a šef Srbije diskredituje i oblati, a da su pri tom sva sredstva dozvoljena.

Pre će biti da je neko procenio da će vajni lideri iz opozicije biti daleko kooperativniji od Vučića, koji ne pristaje na priznanje južne srpske pokrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Marko

11.09.2018 17:37

Nikome u komsiluku ne odgovara snazna i jedninstvena Srbija.

Vladeta

12.09.2018 05:28

@Marko - Marko:Pa zbog toga nas i napadaju.

Mamo

11.09.2018 17:53

Tačno se vidi ko je podmićen, ko lobira a ko ne.

Ko

11.09.2018 17:53

A ko će drugi nego braća po oružju.