AMERIČKI SENATOR DANAS U BEOGRADU: Džonson donosi rešenje za Kosovo

Autor: M. S.

Vesti

10.09.2018

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trampov čovek za specijalne misije Ron Džonson danas stiže u Srbiju i sastaje se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Njegova poseta, koju je Srpski telegraf ekskluzivno najavio pre desetak dana, veoma je značajna, jer je on jedan od senatora koji u Vašingtonu otvoreno gura priču o podeli Kosova i gaji otvorene simpatije prema Srbiji.

RepublikaFoto: youtube.com/SenatorRonJohnson
Ron Džonson

Džonson, koji je predsedavajući Podkomiteta za Evropu pri odboru za spoljne poslove u američkom senatu, dolazi kako bi pomogao nastavak dijaloga između Beograda i Prištine i glavna tema razgovora sa Vučićem biće upravo rešavanje statusa Kosova.

Trampov izaslanik i čovek od poverenja očigledno nije slučajno izabrao datum svoje posete, koja je usledila samo dan posle Vučićeve posete Kosmetu.

Džonsonov specijalni zadatak, kako saznajemo iz dobro obaveštenih diplomatskih krugova, podrazumeva između ostalog i pripremu terena za dolazak američkog predsednika u Srbiji, koji će označiti konačno rešenje kosovskog problema.

Džonson je već dolazio u Beograd u februaru, kada se sreo sa Vučićem, a krajem jula sa njim je u Vašingtonu razgovarala i premijerka Ana Brnabić.

KO JE RON DŽONSON
 Jedan od najcenjenijih senatora
 Odlično poznaje prilike na Balkanu
 Ima pozitivan stav o Srbiji
Pet puta se video s našim zvaničnicima za kratko vreme
Dobar prijatelj Vesa Mičela i Džona Boltona
Pripada struji umerenih republikanaca, koji su za bolje odnose sa Rusijom

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading