RUSI ŠALJU SRBIJI MOĆNO ORUŽJE ZA BORBU PROTIV OVE POŠASTI!

Autor: sputniknews.com

Vesti

08.09.2018

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija Srbiji i Južnoj Osetiji isporučuje puške za radio-elektronsku borbu protiv dronova "piščalj" i "taran", saopštio je prvi zamenik generalnog direktora, glavni konstruktor ruske "Automatike" Sergej Bukaškin.

RepublikaFoto: twitter.com/DailyCaller
Foto ilustracija

- Oba primerka oružja isporučujemo Srbiji i Južnoj Osetiji - rekao je Bukaškin tokom podnošenja izveštaja ministru za industriju i trgovinu Rusije Denisu Manturovu tokom obilaska "Hidro-avio salona 2018".

Prema rečima Bukaškina, stacionarni kompleks "taran" radi na udaljenosti od tri kilometra, dok puške "piščalj" imaju domet od 2,5 kilometra.

- Postoji i varijanta bazirana na oklopnom vozilu "tigar", koja pokriva do deset kilometara - rekao je Bukaškin.

Predstavnik koncerna "Automatika" saopštio je ranije da je puška "piščalj" ispitana u realnim borbenim uslovima i da je pokazala odlične rezultate.

"Piščalj" je radarska puška mase tri kilograma, koja može da otkrije cilj i da onemogući njegovu navigaciju i vezu na svim mogućim frekvencijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading