VUČIĆU ODOBRENA POSETA KOSOVU!

Autor: blic.rs

Vesti

06.09.2018

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova samoproglašenog Kosova odobrilo je da tokom predstojećeg vikenda predsednik Srbije, Aleksandar Vučić poseti južnu srpsku pokrajinu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

U Kosovskoj policijskoj službi (KPS) rečeno je da je Vučiću odobren zahtev da na Kosovu boravi u subotu i nedelju, 8. i 9. septembra, kao i maršuta tokom koje će ga obezbeđivati pripadnici Specijalnih snaga KPS. U skladu sa odobrenjem MUP-a, kosovska policija će obezbeđivati puteve i lokacije na kojima će boraviti Vučić.

- Očekujemo direktive iz komande KPS-a, zvaničnu naredbu i obaveštenje da će Vučić boraviti na Kosmetu - kažu u policiji.

U KPS-u navode da u njihovu komandu za sever Kosova još nije stiglo zvanično odobrenje o Vučićevoj poseti, niti naredba o primeni mera bezbednosti.

- Ako naredba stigne, u skladu sa procenama o posetama visokog rizika, biće angažovan dovoljan broj pripadnika KPS, uključujući i pripadnike ROSU jedinice spremnih da reaguju ukoliko dođe do bilo kakvog narušavanja javnog reda i mira - kažu u policiji.

Zamenik regionalnog direktora policije za sever Kosova Besim Hoti rekao je da je situacija na severu mirna i stabilna, i da nema bilo kakvih naznaka narušavanja javnog reda i mira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Slavica

06.09.2018 12:53

Naravno,pa ko sme predsedniku nešto da zabrani.

Mica

06.09.2018 12:55

Skandalozno bi bilo i da ovu posetu zabrane!

Gordana

06.09.2018 13:07

Da li je zaista neko posmislio da se legitimnom predsedniku jedne države može zabraniti kretanje u sopstvenoj zemlji?

MIRJANA

06.09.2018 13:24

Dobro sto su se odlucili da dozvole Aleksandru Vucic da daju dozvolu za ulazak na Kosovo.