Tači uoči sastanka u Briselu rešio da se našali: Sporazum ima smisla samo ako Beograd prizna Kosovo

Autor: Tanjug

Vesti

06.09.2018

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, kosovski predsednik Hašim Tači ponovio je da su mogućnosti za postizanje dogovora veoma male i da će konačni sporazum imati smisla samo ako, kako je rekao, "Srbija prizna Kosovo kao državu". To nas opet dovodi do njegovog smisla za humor koji samo on i još nekoliko šiptara mogu da shvate.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Govoreći na ambasadorskoj konferenciji u Prištini, Tači je rekao da će Priština uložiti maksimalni napor da bi se uklonile sve prepreke za članstvo Kosova u UN.

Prema pisanju prištinske "Gazete", on je rekao da mu se čini da je već prestala da se pominje ideja o razmeni teritorija.

- Kosovo nema smisla bez Mitrovice i Gazivoda. Neće biti razdvajanja, neće biti razmene i neće biti Republike Srpske na Kosovu - rekao je ponovo Tači.

Kako je dodao, svi koji govore o "odvajanju i pripajanju" ohrabruju Srbiju i otežavaju dijalog u Briselu.

"Gazeta Express" podseća da će opozicija danas još jednom pokušati da održi sednicu parlamenta na kojoj bi se na dnevnom redu našao predlog rezolucije koja bi onemogućila Tačija da u Briselu razgovara o granici Kosova prema Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Nina

06.09.2018 10:49

Kosovo nikad nece postati clanica UN jer nije drzava...

Laki

06.09.2018 10:50

Kosovo nemoze postati clanica UN jer nije drzava...

Milan

06.09.2018 10:50

Upravo tako, najbolje ste sve objasnili u samom naslovu - čovek voli da se našali i "lažno podigne moral svojim sunarodnicima"!

Nina

06.09.2018 10:54

Ovo je trebalo biti duhovito ili sta? Ne razumem. Znam samo da se to sto on tolijo prizeljkuje nece dogoditi.