STEFANOVIĆ SA DELEGACIJOM OHAJA: Nastavićemo saradnju u oblasti vanrednih situacija

Autor: Republika

Vesti

05.09.2018

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa delegacijom Nacionale garde Ohaja, koju je predvodio major-general Mark Bartman, o nastavku saradnje u oblasti vanrednih situacija.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Stefanović i Bartman o nastavku saradnje

Stefanović je ocenio da se saradnja sa Nacionalnom gardom Ohaja i uopšte službama za reagovanje u vanrednim situacijama SAD-a može dalje unaprediti kroz veći broj zajedničkih aktivnosti, u vidu razmene iskustava i znanja.

Bartman je uputio poziv pripadnicima MUP-a da sledeće godine posete Nacionalnu gardu Ohaja i tom prilikom uzmu učešće u vežbama u oblasti vanrednih situacija. 

RepublikaFoto: MUP Srbije
Pripadnici MUP Srbije pozvani u Ohajo

Ministar i gerneral Nacionalne garde su se saglasili da postoji prostor za unapređenje saradnje u ovoj oblasti. Oni su takođe razgovarali i o saradnji u oblasti prevencije potencijalnih hemijskih incidenata, koji mogu uticati na životnu sredinu. 

Da podsetimo, Nacionalna garda Ohaja u mirnodopskim uslovima bavi se reagovanjem u vanrednim situacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading