OBEĆANO, UČINJENO! Ministarstvo objavilo spiskove: OVE FIRME ZAPOŠLJAVAJU RADNIKE "NA CRNO"

Autor: Tanjug

Vesti

04.09.2018

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavilo je na svom sajtu spisak sa imenima 21 poslodavca kod kojeg su zatečena lica na radu "na crno".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema tom spisku, prilikom vanrednih inspekcijskih nadzora izvršenih 1. septembra na gradilištima u Beogradu, ukupno 61 lice koje je radilo "na crno" zatečeno je kod 16 poslodavaca koji su registrovani u Agenciji za privredne registre (APR), ali i kod pet neregistrovanih subjekata. Među subjektima koji čak uopšte nemaju firme registrovane u APR, a kod kojih je inspekcija zatekla neprijavljene radnike, navedeni su Aleksa Krstić iz Paraćina, Sreten Andrić iz Surčina i Aleksandar Cvetković iz Obrenovca, sa po tri zatečena lica bez papira. 

Najviše radnika "na crno" - njih pet - inspekcija je zatekla kod Milka Mitova iz Beograda, dok je Aleksandar Stojimirović, takođe iz Beograda, samostalno obavljao neregistrovanu delatnost.

Na spisku stoje i nazivi firmi poslodavaca koje su registrovane u APR, a kod kojih je inspekcija 1. septembra takođe zatekla neprijavljene radnike.

Najviše lica na radu "na crno" - po sedmoro njih - zatečeno je, prema spisku, u SZR "L.U.K.A.D" i "Armart 011" iz Beograda, dok je u SZR "Lim - Rad Plus" iz Loznice zatečeno šest takvih radnika.

Bez papira su, između ostalih, zatečena i četiri radnika u SZR "Dane" iz Starih Banovaca, dok su po tri takva radnika zatečena u "Građi promet" doo, iz Beograda i GR "Gaković gradnja", Beograd.


Po dva neprijavljena radnika zatečena su u firmama "Cakić gradnja" iz Velike Moštanice, "Crna Trava gradnja" doo iz Crne Trave, PR Dragoljub Muškinja iz Stare Pazove, ZGR "Buda gradnja", Beograd, "Eksing" doo, Beograd, PR "MR MILMAR", Beograd i SZR "Saša", Beograd. 

"Lukas gradnja" Beograd, SZR "Sve u redu" Loznica i "ARHI PRO" doo Beograd imali su po jedno zatečeno lice na radu "na crno".

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Ðorđević, izjavio je u ponedeljak da će sve firme koje zapošljavaju radnike na crno biti istaknute na sajtu Ministarstva za rad.

Ðorđević je tada ukazao da su i nakon najave vanredne inspekcije svih gradilišta u Beogradu, inspektori zatekli pet radnika na crno, a dodatnom inspekcijom u još četiri opštine 56 neprijavljenih radnika.

Ministar je najavio i da se razmatra o izmeni Zakona o radu, koji će biti rigorozniji prema onima koji krše zakon, a do tada će Ministarstvo na svom sajtu objavljivati sve što inspektori za rad otkriju na terenu - gde su vršene kontrole, ko zapošljava radnike na crno, koliko radnika...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading