(FOTO) VUČIĆ I ZAEV NA PRELAZU PREŠEVO-TABANOVCE: Najbolji odnosi s Makedonijom, taktičke razmirice manje važne!

Autor: Tanjug

Vesti

02.09.2018

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas, zajedno sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom, granični prelaz Preševo-Tabanovce.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić i Zoran Zaev

Vučić i Zaev našli su se na prostoru između dva granična prelaza, a razgovarali su, kako je najavljeno, o implementaciji projekta "One stop shop", za integrisano granično upravljanje.

Reč je o drugom bilateralnom susretu Vučića i Zaeva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da su Srbija i Makedonija dve prijateljske zemlje, dva izrazito bliska naroda, da imamo istorijski veoma bliske odnose, strateški smo veoma bliski, a da li ćemo imati taktičke razmirice manje je, kaže, važno. 

- Opredeljenje građana Srbije je da imamo najbolje moguće odnose Beograda i Skoplja. Srbija smatra makedonski narod i Mekdoniju iskreno prijateljskim - istakao je Vučić pošto je zajedno sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim obišao granični prelaz između Srbije i Makedonije Preševo - Tabanovce.

Govoreći o projektu "One stop shop", Vučić je rekao da je suština da ljudi ne gube dva puta vreme za istu stvar, već da na jednom mestu mogu da obave iste preglede, od carinskih do veterinarskih i da se zadržavaju dvostruko kraće. 

Vučić je kazao da je uveren da bi to bilo značajno za obe zemlje, privlačenje turista i privredu, te da će uticati i da teretni prevoz puteve kroz naše zemlje koriste više. 

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Preneo je da je sa Zaevom razgovarao nekoliko puta o uspostavljanju regionalne ekonomske zone, ali i integrisanom graničnom prelazu. 

Ukazao je da postoji želja da se integrisan prelaz uspostavi i sa drugim zemljama, da je postojala želja da se to učini sa Crnom Gorom kod Bijelog Polja, da se kasni kod Bratunca-Ljubovija, te da se nije nigde tako daleko otišlo kao sa Makedonijom. 

- Verujem da će ovo biti prvo mesto gde ćemo imati integrisani prelaz - naglasio je on. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Dragan

02.09.2018 15:33

Saradnja sa susedima je veoma bitna za ekonomski razvoj obe zemlje

Fudbaler

02.09.2018 15:37

Srbija i Makedonija mora da radi na uspostavljanju regionalne ekonomske zone, ali i integrisanom graničnom prelazu. Srbija i Makedonija danas moraju da sarađuju, ali isto tako Zaev mora da prestane da zabija nož u leđa građanima Srbije.

Slađa

02.09.2018 15:56

Ovaj projekat je odličan , dosta će olakšati saobraćaj !

Mara

02.09.2018 16:11

Zaev je velika podrška našem predsedniku i saradnja treba da se nastavi.