(FOTO) Han stigao u Beograd, sutra na otvaranju Žeželjevog mosta

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

31.08.2018

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komesar EU za proširenje Johanes Han doputovao je u Beograd.

RepublikaFoto: Tanjug
Johanes Han sa Aleksandrom Vučićem

To je na svom Tviter nalogu napisao šef Delegacije EU u Beogradu Sem Fabrici, koji ga je i dočekao.

Ranije danas Evropska komisija je najavila da će Han sutra zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem otvoriti Žeželjev most kod Novog Sada.

- U subotu komesar za evropsko susedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han posetiće Novi Sad kako bi otvorio Žeželjev most zajedno sa Aleksandrom Vučićem predsednikom Srbije - navodi se u saopštenju Komisije.

 

 

U EK ocenjuju da je Žeželjev most ključna karika trans-evropske mreže koja će omogućiti bolju navigaciju duž Dunava, obnoviti putni i železnički saobraćaj i doneti novu dinamiku regionalnoj saradnji. 

- Podrška ovom projektu pokazuje posvećenost EU Agendi povezivanja koja za cilj ima razvoj transportnih, energetskih i digitalnih veza Zapadnog Balkana i EU - kažu u Evropskoj komisiji. 

Očekuje se, kako navode, da Han održi govor prilikom otvaranja mosta što će, zajedno sa slikom iz Novog Sada, biti direktno prenošen i na zvaničnom sajtu Evropske komisije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Maja

31.08.2018 17:38

Otvaranje mosta omogucice svima bolje poslovanje

Ika

31.08.2018 17:38

Susret dva velika čoveka. Veoma bitan dan za Srbiju...

Mija

31.08.2018 18:00

Otvaranje Mosta je dokaz da je Vlada Srbije,ispunila svoje obecanje.Znacajno je sto ce sutra Han prisustvovati ,svecanom otvaranju.

Dušica

31.08.2018 18:55

EU je u Srbiji i njenom predsedniku prepoznala pouzdanog partnera sa kojim će i u budućnosti graditi mostove koji će spajati i povezivati sve ono što je dobro.