TONČEV: PAKUJU MI IZ VRANJSKOG TUŽILAŠTVA

Autor:

Vesti

30.08.2018

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugogodišnji funkcioner SPS tvrdi da je bez dokaza osuđen za nasilje, dok su njegove prijave protiv aktiviste SNS koji ga je pred brojnim svedocima vređao po nacionalnoj osnovi odbačene. Za nepravdu koju preživljava krivi Više javno tužilaštvo u Vranju, konkretno službenicu te institucije Danijelu Trajković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Na meti: Novica Tončev

- Prvo je odbacila moju prijavu da me je aktivista SNS Slađan Stojković vređao na nacionalnoj osnovi prilikom skupa u selu Jelašnica pre četiri godine. Odmah sam sve prijavio, a moja prijava nikada nije procesuirana. Odbačena je, a da o tome ni ja ni moj advokat nismo obavešteni. Navodno mene nisu mogli da nađu, a advokatu nije uručeno obaveštenje jer je u tom trenutku bio štrajk advokata. Sada sam zbog toga podneo žalbu Vrhovnom sudu, podneću žalbu i u Strazburu - kaže Tončev.

On tvrdi da je njegove prijave olako odbacila upravo Danijela Trajković, koja je u to vreme bila viši javni tužilac u Vranju, a na toj funkciji je i danas.

Odgovori koje traži Tončev

* Zašto je optužen bez saslušanja da je na skupu u Jelašnici uznemiravao građane?
* Zašto je prijava za uvrede na nacionalnoj osnovi protiv Stojkovića odbačena, a da o tome nije obavešten?

- Ona je bila nadležna i za drugi moj predmet, kada me je aktivista SNS optužio da sam ga tukao na skupu u Jelašnici. Nisu imali dokaze da sam ga napao, pa su prekvalifikovali delo kao da sam uznemiravao građane. Nije bilo istrage, Trajkovićeva je pokrenula optužnicu, izabrala sudiju i osuđen sam na zatvorsku kaznu od tri meseca - priča ogorčeni Tončev.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju još nismo dobili odgovore iako smo im napomenuli da imamo pitanja za tužiteljku Trajković. Rečeno nam je da mejlom prosledimo pitanja, na koja će blagovremeno odgovoriti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading