ĐURIĆ: Janković bi da ostavi Srbiju bez severa Kosova, on je najveći ETNIČKI INŽENJER!

Autor: Tanjug

Vesti

30.08.2018

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Saša Janković je najveći etnički inženjer jer hoće da ostavi Srbiju bez severa Kosova i Metohije, a možda i drugih delova njene teritorije, pošto smatra da Srbija ne treba da dobije ništa, zbog, kako kaže, ideologije krvi i tla na Kosovu i Metohiji", saopštio je danas Marko Ðurić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marko Đurić

Janković, predsednik Pokreta slobodnih gradana i Građanskog bloka 381, je ranije danas, povodom ideja o razgraničenju sa Albancima i promenama granica, izjavio da je "naša dužnost da dignemo glas protiv novog etničkog inženjeringa".

- Nastojanja Srbije da probleme na Kosovu i Metohiji reši na miran, održiv i pre svega kompromisan način su sušta suprotnost politici etničkog inženjeringa, ona su upravo pokušaj da se stavi tačka na etnički inženjering kojem su Srbi u našoj južnoj pokrajini bili izloženi, ne samo u protekle dve decenije, već i u proteklim vekovima - istakao je Ðurić.

On je dodao da je Janković floskulu o etničkom inženjeringu "pokupio očigledno na nekom od kurseva moralno-političkog vaspitanja u inostranstvu", pa se sada njom razmeće, iako očigledno ne zna šta taj termin uopšte znači. 

- Ali, evo da mu objasnim: etnički inženjering je kada, kao 1999. ili 2004. godine, proterate sve srpsko stanovništvo iz urbanih i mnogih seoskih sredina na Kosovu i Metohiji, etnički inženjering je kada Srbima godinama uskraćujete ljudska i politička prava pa ih tako primoravate da se isele, etnički inženjering je kada napadate srpsku decu, otimate stoku poljoprivrednicima, palite im kuće i uskraćujete slobodu kretanja - napomenuo je Ðurić i dodao: 

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Saša Janković

- Sve je to etnički inženjering, a najveći etnički inženjer je zaštitnik građana koji o svemu tome ne napiše ni slova i ne podigne ni glas protesta makar pred stranim mentorima koji su ga regrutovali i naučili da izgovara zvučne izraze čije značenje ne zna. Bivši ombudsman Janković je upravo ta vrsta etničkog inženjera i poslednja osoba koja ima moralno pravo da govori o ''etničkom inženjeringu''".

Đurić je podsetio Jankovića da Kosovo i Metohija jeste naše tlo, a bogami je i mnogo nevinih i dobrih ljudi, naših sunarodnika, za njega stradalo i prolilo krv. 

- Saša Janković jeste dokazani borac za uspostavljanje građanskog društva na Kosovu i Metohiji, ali društva u kojem građanska prava, po njemu, treba da imaju samo Albanci, jer on Srbe u našoj južnoj pokrajini nikada nije ni doživljavao kao građane i bića vredna njegove pažnje i pomoći - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (58)

Loading
Borko

30.08.2018 17:35

Janković više ne zna šta govori. Kako se približava rešenje, mnogi opozicioni lideri se gube.

Dara

30.08.2018 17:58

Covek se neverovatno pogubio. Glumi politicara koji radi protiv naroda

Nikola

30.08.2018 18:20

Jankovicu nece uspeti negovi planovi, uradicemo sve da ga sprecimo u tome.

Nikola

30.08.2018 18:30

Lepo rečeno. Ko o čemu, Janković o uštipcima. Stvarno bi bilo pametnije da se povuče iz politike i ne izigrava dvorsku ludu.