UŽAS! Sava Janjić optužuje Srbiju za ETNIČKO ČIŠĆENJE na KiM!

Autor: informer.rs

Vesti

29.08.2018

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić nastavlja zajedno sa Draganom Đilasom, Vukom Jeremićem i Boškom Obradovićem da vodi prljavu kampanju protiv aktuelne vlasti u Srbiji i predsednika Aleksandra Vučića protiveći se ideji o razgraničenju sa Albancima na Kosovu i Metohiji

RepublikaFoto: www.youtube.com/Parovi TV HAPPY
Sava Janjić

Ovog puta Janjić u javnosti pokušava da proturi nebuloznu tezu da je razgraničenje na KiM model u skladu sa "politikom etničkog čišćenja"?!?

On je ovo izjavio u intevjuu za Đilasovo i Miškovićevo "Vreme", očigledno sa ciljem da Srbiju i Srbe optuži za etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji.

Janjić je, podsetimo, za navodno etničko čišćenje na KiM na Tviteru optužio i lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja zbog njegovog stava da u 12 srpskih opština na KiM treba organizovati referendum i da se, uz njihov pristanak, oni Srbi iz najudaljenijih enklava presele u Preševo, a Albanci iz te opštine na jugu Srbije prebace na Kosovo.

- Kada jedan od glavnih pobornika politike etničkog čišćenja da podršku "etničkom razgraničenju između Srba i Albanaca" i preseljenju stanovništva sa KiM, sasvim je jasno odakle duva vetar i da rešenje ide u pravcu tragedije ratnih sukoba u bivšoj Jugoslaviji. Našao lonac poklopac - napisao je Janjić, a Šešelj mu nije ostao dužan:

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vojislav Šešelj

- Sava Janjić je obična budaletina! On nema pojma o etničkom čišćenju, a etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji traje više od 300 godina, ali nad Srbima. Srbi sa Kosova i Metohije nisu samo proterivani i ubijani, oni su u velikom broju poarbanašeni i nasilno prevođeni u Albance - rekao je Šešelj i dodao:

- Ali poznato je da Sava Janjić odavno služi srpskim neprijateljima, pa i kosovskim Albancima, i nada se da će od njih zaslužiti titulu nekakvog mitropolita kosovskog. On je uvek nastupao antisrpski, a ne može biti veći antisrbin od onog koji poziva da Srbi budu izručeni Haškom tribunalu, kao što je to javno tražio za Slobodana Miloševića, Ratka Mladića i Radovana Karadžića - istakao je Šešelj za Informer.rs, uz podsećanje da je Janjić i njega napadao dok je bio u pritvoru tribunala i nije moga oda se brani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
saska

29.08.2018 14:08

On je sramota za srpski narod

Dragan R

29.08.2018 14:21

Sava Janjić mora da se mane politike i da se vrati monaškom pozivu.

Mašnica

29.08.2018 14:59

Sava je sramota za naš narod.

Mašnica

29.08.2018 14:59

SPC nikako nije mesto u politici.