SASTANAK DVE PREMIJERKE U TREBINJU!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.08.2018

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak predsednica Vlade Srbije i Srpske, Ane Brnabić i Željke Cvijanović, počeo je danas u Trebinju u zgradi "Elektroprivrede Republike Srpske", dok na odvojenim sastancima razgovaraju ministri dve vlade.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Sastanak predsednica Vlade Srbije i Srpske, Ane Brnabić i Željke Cvijanović

Premijerke Ana Brnabić i Željka Cvijanović i ministri dve vlade razgovaraju o zajedničkim započetim i budućim projektima, regionalnoj saradnji, kao i o unapređenju bilateralnih odnosa.

Planirano je i potpisivanje memoranduma i sporazuma između dve vlade.

Očekuje se potpisivanje Memoranduma o saradnji vlada Republike Srpske i Republike Srbije u oblasti energetike, potpisivanje Memoranduma o međusobnom priznavanju "velikih licenci" i Memoranduma o razmeni iskustava u oblasti izdavanja e-građevinskih dozvola, potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ana Brnabić isa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićen

Na sednici se razmatra i saradnja dve vlade u oblasti energetike, poljoprivrede, prehrambene industrije, ruralnog razvoja, veterinarstva, šumarstva i vodoprivrede, a biće reči i o intenziviranju saradnje u oblasti namenske industrije, kao i saradnji u oblasti pravosuđa.


Članovi vlada Srbije i Srpske razmeniće informacije i iskustva u oblasti finansiranja zaštite životne sredine, a razgovaraće i o nastavku zajedničkih projekata u oblasti turizma.

Zajednička sednica se ponovo održava posle nešto manje od godinu dana s obzirom da su se članovi vlade na taj način poslednji put sreli u Beogradu 10. novembra prošle godine, kada je Brnabić najavila da će saradnja sa Srpskom biti intenzivirana.
RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Predstavnici Srpske i Srbije na okupu

Tada su razmatrani konkretni projekti i predlozi na kojima će se raditi u budućnosti.

Tokom posete srpske delegacije biće otvoren vrtić "Srbija" u naselju Gorica, koji je izgrađen donatorskim sredstvima Vlade Srbije.





 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Saran

30.08.2018 04:56

Moramo sto blize da saradjujemo o ovako teskim vremenima.