NATO ADMIRAL FOGO: Ne znam kakav je plan podele, verujem Vučiću i Tačiju

Autor: Tanjug

Vesti

27.08.2018

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandant združenih snaga NATO u Napulju admiral Džejms Fogo danas je u Dečanima, na pitanje novinara da prokomentariše najave o mogućoj podeli Kosova, rekao da kao vojno lice Alijanse ne prisustvuje razgovorima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija, i ne zna kako taj plan izgleda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džejm Fogo

- Oni (Vučić i Tači) su vaši demokratski izabrani predstavnici i predstavljaju interese većine u ovim zemljama. Kao svi demokratski lideri, ja čvrsto verujem da ova dva čoveka traže rešenja za teška pitanja i da i oni, kao i ja i (komandanta KFOR) general (Salvatore) Kuoči, podržavaju bezbedno i sigurno okruženje, zbog čega smo i ovde - naveo je Fogo, prenosi RTK2.

Glavnokomandujući napuljske baze nadležne za Zapadni Balkan, Severnu Afriku i Bliski istok kazao je i da je više od 4.000 pripadnika KFOR na Kosovu sposobno da obezbedi sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu, sve dok to nalaže mandat ovih međunarodnih snaga.

RTK2 prenosi da je Fogo naveo da je od kosovskog ministra Palja Ljekaja i gradonačelnik Dečana Baškima Ramosaja dobio obećanje da će poštovati Zakon o specijalnim zaštićenim zonama kada je u pitanju izgradnja puta Plav-Dečani i da neće biti radova u zaštićenoj zoni manastira Dečani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
mira

27.08.2018 20:39

Vucicu veruj, Taciju ne veruj ni dva metra po zemljom...

Nina

27.08.2018 20:43

Prvi put cujem za ovog coveka...

Laki

27.08.2018 20:44

Prvi put cujem za ovu osobu...

Maja

27.08.2018 20:45

Verujem da ce predsednik Vucic uspeti da nadje kompromisno resenje, kojim cemo dobiti najvise, a izgubiti najmanje. Ne moze Albancima sve, a nama nista.