Žeželjev most biće otvoren za drumski saobraćaj do kraja nedelje, na svečanost dolazi Johanes Han

Autor: blic.rs

Vesti

27.08.2018

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žeželjev most u Novom Sadu, srušen u NATO bombardovanju, biće krajem sedmice otvoren za drumski saobraćaj u prisustvu komesara EU za pregovore o proširenju i susjedsku politiku Johanesa Hana.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

Ovo je najavljeno na sastanku u Beogradu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa Delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija, koji je istakao da je EU uložila više od 30 miliona evra u izgradnju mosta i pristupnih saobraćajnica.

Fabrici je rekao da ovaj most služi boljoj povezanosti u regionu i doprinosi daljem snaženju ekonomije i unapređenju poslovanja u Srbiji, saopšteno je iz pres-službe predsednika Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

Vučić je izrazio zahvalnost EU za veliku pomoć u obnovi Žeželjevog mosta, ali i za sve donacije koje pomažu jačanju srpskog društva, a posebno ekonomije.

Dvojica sagovornika su razgovarala i o napretku procesa pristupanja Srbije EU, kao i o stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić je istakao da proces pristupanja EU predstavlja ulaganje u mir, stabilnost i sveobuhvatni napredak Srbije i celog regiona.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

- Srbija je spremna da sa EU radi na sprovođenju svih obaveza u pregovaračkom procesu, posebno onih iz poglavlja 23 i 24 - rekao je Vučić.

On je izrazio nadu da će dinamika otvaranja pregovaračkih poglavlja u narednom periodu adekvatno pratiti rezultate reformi koje Srbija kontinuirano sprovodi, poput reforme pravosuđa i izrade medijske strategije.

Uoči sledećeg sastanka na visokom nivou u okviru daloga Beograda i Prištine, zakazanog za 7. septembar u Briselu, Vučić je izrazio spremnost da, uz posredovanje EU, nastavi rad na pronalaženju kompromisnog rešenja koje bi omogućilo trajan mir i stabilnost u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Nina

27.08.2018 12:05

Mostovi spajaju ljude neka ovo bude simbolika jednog novog vremena i odnosa Srbije sa EU.

Ilija

27.08.2018 12:07

Mislim da je jako dobro što je vlast svoju pažnju posvetila otvaranju ovog mosta koji je NATO odavno srusio. Svaka čast, mnogi Novosađani su jako radosni zbog ovoga.

Gile

27.08.2018 12:09

Srbija zasužuje da se u nju ulaže. A most je koristan za Novi Sad.

Tanja

27.08.2018 12:25

Još uvek se oporavljamo od NATO bombrdovanja. Godine 1999. Žeželjev most je bombardovan , gađan 12 puta i srušen. Eto, sad imamo bolji, noviji i lepši. Nek je sa srećom.