JOVANOV: Rezultati Jorgovanke Tabaković i DS nisu za poređenje!

Autor: Tanjug

Vesti

26.08.2018

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov kaže da nisu za poređenje rezultati rada Jorgovanke Tabaković s onim što je sa srpskom ekonomijom uradila Demokratska stranka, koja u nedostatku argumenata, tvrdi, jedino može da napada i blati druge.

RepublikaFoto: Tanjug
Milenko Jovanov

Reagujući na poziv DS Agenciji za borbu protiv korupcije da ispita prihode i tokove novca guvernerke NBS, Jovanov poručuje demokratama da objave imovinu svojih funkcionera i kažu kako je stečena. 

- Neka u tome krenu od njihovog nekadašnjeg lidera, a sadašnjeg vlasnika Dragana Ðilasa, zatim i Vuka Jeremića, Dragana Šutanovca, Dušana Petrovića, Dušana Elezovića i ostalih perjanica našeg propadanja - kaže Jovanov u saopštenju dostavljenom medijima. 

On dodaje i da samo letimično poređenje rezultata rada Jorgovanke Tabaković sa katastrofom koju je srpskoj ekonomiji napravila Demokratska stranka pokazuje da je DS kurs dinara od 78 dovela do 120 dinara, a da je danas stabilan...

Navodi i da je inflacija bila 12,9 odsto, a danas je 2,4, da je rast rast BDP bio minus 3,1, a danas je 4,4 odsto, da je javni dug u vreme DS iznosio 70 odsto BDP i da su državu doveli na korak od bankrotstva.

Danas je, dodaje, javni dug 58 odsto BDP i ispod je nivoa Mastrihta, a državni budžet u suficitu je za 410 miliona evra.

DS je ranije danas, uz zahtev za ispitivanje porekla imovine, optužila guvernerku za "nepotizam, bahatost i nerad", a SNS je odgovorila da su to sve izmišljotine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (55)

Loading
Uki

26.08.2018 14:34

Svi znamo da DS kao i sama opozicija samo širi neistine i omalovlažava uspehe Vlade Srbije.

Jelena

26.08.2018 14:40

Njih zapravo boli stabilnost dinara trenutno,ono sto oni nisu mogli da postignu za vreme njihove vladavine.

Maja

26.08.2018 14:43

Ma naravno, kakvo poredjenje, upropastili su sve što se dalo upropastiti, nadam se da se DS nikada Srbiji neće ponoviti!

Fudnaler

26.08.2018 14:52

Neka u tome krenu od njihovog nekadašnjeg lidera, a sadašnjeg vlasnika Dragana Ðilasa, zatim i Vuka Jeremića, Dragana Šutanovca, Dušana Petrovića, Dušana Elezovića i ostalih perjanica našeg propadanju. Neka kažu svi on nabrojani koliko su pokrali svoj narod i državu.