Jovanović: To što radi Savez za Srbiju je NOĆNA MORA!

Autor: informer.rs

Vesti

26.08.2018

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da septembarske susrete Aleksandra Vučića i Hašima Tačija vidi kao veliku šansu za dva društva da naprave iskorak u međusobnim odnosima i da se konačno konkretizuje politika koja će Kosovu i Srbiji otvoriti perspektivu za normalan život.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima obavezu da izađe s jasnim planom u septembru, koji mora imati širinu dovoljnu i za interese kosovskih Srba, ali i Albanaca koji žive na Kosovu, kao i građana Srbije od čije podrške taj plan presudno zavisi. 

- Nemamo prava da sabotiramo taj potencijalni dogovor zbog predizbornog pozicioniranja. Nisam spreman da žrtvujem budućnost generacija naše dece da bih osvojio nekoliko procenata na narednim izborima, i to je ono što LDP razlikuje od Saveza za Srbiju i ostatka opozicije - istakao je Jovanović. 

On je ocenio da su noćna mora stavovi predsednika DS Zorana Lutovca da nema dogovora o Kosovu dok je Vučić na vlasti, lidera Dveri Boška Obradović da nema dogovora dok Rusija ne postane svetska supersila, dok za to vreme Milan Stamatović formira dečje paravojne jedinice u Srbiji. 

- To nije slika sveta o kojoj maštamo, već noćna mora - istakao je Jovanović. 

On je naveo da, koliko god se pokušava zaustaviti vreme kroz ideju zamrznutog konflika, život teče – Crna Gora je ušla u NATO, Makedonija je napravila istorijski dogovor sa Grčkom, Kosovo se otvara prema Evropi, dobija viznu liberalizaciju. 

- Srbija mora da se priključi i da povede region u tim procesima, a ne da gunđamo sa začelja. Decenijama već delimo nevolje i probleme, vreme je da postižemo zajedničke uspehe - ističe Jovanović. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavnik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači sastaće se 7. septembra u Briselu s visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Nina

26.08.2018 14:01

Nisi ni ti nista bolji....

paramonte

26.08.2018 14:02

To je Savez koji sprema propast Srbije.

Laki

26.08.2018 14:03

Cedomire i ti spadas u toj opoziciji....

Danka

26.08.2018 14:15

Opozicija nikada nije bila lošija.