NIKADA NEĆEMO PRIZNATI NEZAVISNO KOSOVO: Dačić i Palma na skupu u Majdanpeku

Autor: Republika

Vesti

26.08.2018

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Marković Palma i Ivica Dačić održali su predizborni skup u Majdanepku gde je jedna od glavnih tema bila pitanje razgraničenja Kosova. Šef srpske diplomatije i predsednik Jedinstvene Srbije složili su se u jednom - da Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ivica Dačić i Dragan Marković Palma na skupu u Majdanepku 

DAČIĆ: Nikada nećemo priznati nezavisno Kosovo

- Mnogi bi želeli da Srbija prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. A ja vam sada kažem na srpskom : "to se nikada neće desiti“ , poručio je predsednik SPS - a i šef srpske diplomatije, Ivica Dačić na predizbornom skupu u Majdanpeku.

Povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova je moja svakodnevna tema. To nije nimalo lako. Za vreme mog mandata 6 zemalja je povuklo priznanje Kosova, a za vreme mandata Boris Tadića i Vuka Jeremića preko 80 zemalja je priznalo nezavisno Kosovo. Oni ne znaju i gde se na karti nalaze te zemlje koje su povukle priznanje. Oni tamo idu na letovanje, a ja idem da povuku priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Za vreme mog mandata prvi put se na jednoj američkoj instituciji zavijorila srpska zastava“ rekao je Dačić.

Na lokalnim izborima u  Majdanpeku ne učestvuju ni Đilas, ni Tadić, ni Jeremić, ni Saša Janković. Dva su razloga za to. Prvi je što njihove partije uopšte ne postoje kao organizovane stranke. Drugi je što oni znaju kakvi bi rezultati bili i da im je bolje da ne učestvuju da se ne brukaju - rekao je Dačić i dodao da su SPS i Jedinstvena Srbija ozbiljne i državotvorne stranke.

PALMA: Vuk Jeremić je zacementirao i zabetonirao Srbiju

Takozvano "nezavisno Kosovo" je stvorio Bil Klinton i još nekoliko neprijatelja srpskog naroda, a Vuk Jeremić je zacementirao i zabetonirao srpsku poziciju u pomogao kosovskim albancima da imaju ovaj status u međunarodnim odnosima.

- Zvao me jedan albanski novinar i rekao mi je da je došlo do svađe Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja sa Bedžetom Pacolijem, jer Tači i Haradinaj hoće da Vuk Jeremić bude počasni građanin Prištine, dok je Pacoli rekao da je mnogo para potrošio na Jeremića lobirajući da on bude predsedavajući Generalne skupštine UN - kazao je Marković.

- Ivica Dačić ne stigne da objasni svim zemljama koje su priznale nezavisno Kosovo ono što je radio Vuk Jeremić. Čelnici tih zemalja kažu : „mi nismo znali šta je Srbija dok nismo upoznali Ivicu Dačića“ . Vuk Jeremić je lobirao da postane predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i uopšte nije radio za Srbiju. Vuk Jeremić je zacementirao i zabetonirao Srbiju pitanjem Međunarodnom sudu pravde u Hagu o Kosovu i Metohiji čiji odgovor je bio negativan po državu i građane Srbije - izjavio je Dragan Marković Palma.

- Program koalicije SPS – Jedinstvena Srbija je nepromenjen, a to je socijalna pravda, borba protiv bele kuge i nova radna mesta. Veoma je bitno za Srbiju da reši centralno državno i nacionalno pitanje, a to je Kosovo i Metohija, da znamo gde smo, kako bi dovodili investitore, da plate i penzije budu veće i da se bolje živi u Srbiji - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, u obraćanju građanima Majdanpeka.

Skupu je prisustvovao i ministar za energetiku i rudarstvo Aleksandar Antić kao i brojni drugi funkcioneri SPS i Jedinstvene Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading