Dan D: VUČIĆ I TAČI SA MOGERINIJEVOM 7. SEPTEMBRA

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.08.2018

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem 7. septembra u Briselu, najavljeno je danas iz Evropske službe za spoljne poslove.

RepublikaFoto: Tanjug/SLUŽBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE
Hašim Tači, Aleksandar Vučić i Federika Mogerini

Iz EU poručuju da očekuju postizanje "konkretnog napretka" kada je u pitanju dijalog o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost i potpredsednica Evropske komisije Federika Mogerini sastaće se 7. septembra u Briselu sa Vučićem i Tačijem, "u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa kome ona posreduje”, saopšteno je iz Evropske službe za spolje poslove (EEAS).

U saopštenju se navodi da će šefica diplomatije EU nastaviti razgovore sa dva predsednika o sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji, a u cilju postizanja ”konkretnog progresa”. 

U saopšetnju EEAS se još jednom naglašava prioritet koji se pridaje dijalogu Beograda i Prištine i evropskoj perspektivi čitavog regiona.

Prethodna runda visokog političkog dijaloga Vučića i Tačija održana je u Briselu 18. jula.

Tada je dogovoreno da se intenzivira rad na pokušaju pronalaženja kompromisnog rešenja, kao i da se sačuva mir i stabilnost u odnosima Beograda i Prištine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Branko

25.08.2018 11:30

Zelim srecu predsedniku. Nije nimalo lako pregovarati sa zlocincem Tacijem, ali moramo.

Tomi

25.08.2018 13:00

Samo se dijalogom moze stici do kompromisa!

Jovan

25.08.2018 14:14

Ne može se postići dogovor i rešenje, koji je idealan i kojim bi svi bili zadovoljni, već treba težiti kompromisu, a to je po meni razgraničenje, koje na prvi pogled možda i ne deluje kao optimalno rešenje, ali na duge staze, kao trajno rešenje je veoma dobro, pošto je trend nataliteta građana srpske nacionalnosti (bolje reći mortaliteta) na jugu i u sandžaku jako nepovoljan po buduće pregovore, dok je kao albanaca suprotno. Ukoliko se ovo sada trajno ne reši, postoji mogućnost da u budućnosti izgubimo značajno veći deo teritorije. Već su počele tenzije u pomenutim reonima, i treba tome stati na put.

Dzeri

25.08.2018 14:26

Bez razgovora, nema ni dogovora .