GOJKOVIĆEVA NAJAVLJUJE: U Skupštini će se raspravljati o vojnom roku

Autor: Tanjug

Vesti

24.08.2018

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Sklupštine Srbije Maja Gojković rekla je danas u Čačku da podržava predlog predsednika Srbije za ponovno uvođenje redovnog vojnog roka.

RepublikaFoto: Tanjug
Maja Gojković

- Pažljivo sam saslušala predlog predsednika Aleksandra Vučića, o kome se razmišlja i o kome će se nakon relevantnih procena ozbiljno razgovarati i u Narodnoj skupštini u naredne dve godine, jer je to ozbiljna tema - rekla je Gojković na konferenciji za novinare u Čačku, prenosi Glas zapadne Srbije.

Ona je dodala da će glasati za to da se vrati neka vrsta vojne obaveze za mlađe populacije u našoj zemlji, ali da treba dobro razmotriti da li je za vojnu obuku potrebno tri ili šest meseci, kao i da li će biti uključeni i muškarci i žene.

- To je ideja koja je u čitavoj Evropi veoma aktuelna. Oni koji su zadržali vojni rok gledaju da to produže sa tri na šest meseci, a oni koji su ga ukinuli kao mi razmatraju da ga vrate. Druge su okolnosti u 21. veku, imamo pitanje terorizma, migracije i velikih prirodnih katastrofa koje nam se dešavaju - istakla je Gojković.

Upitana da li očekuje raspisvanje vanrednih parlamentarnih izbora, ona je kazala da ih ne očekuje i da su u toku pripreme za jesenje zasedanje.

- Krećemo sa održavanjem sednica u drugoj polovini septembra, a u oktobru sa jesenjim zasedanjem. Očekujemo sadržajan rad o predlozima zakona, a o izborima niko ne priča, pa čak ni opozicija - rekla je Gojković, prenosi Glas zapadne Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Dragan

24.08.2018 16:19

Skupstina i treba da da poslednju rec. To je glas naroda.

miki

24.08.2018 16:23

Vojni rok bi zaista trebao opet da bude obavezan

korisnicko ime

24.08.2018 16:40

Videcemo da li ce biti potrebe za tim ili ne. Vreme ce pokazati.

Maja

24.08.2018 17:01

Naravno da će Skupština podržati ovaj predlog!