Nijedan kilometar KORIDORA neće biti pušten u saobraćaj, a da nije bezbedan

Autor: Tanjug

Vesti

22.08.2018

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je jutros, povodom urušavanja zaštitne kosine na Koridoru 10, da je najvažnije da niko nije povređen i poručila da nijedan kilometar koridora neće biti pušten u saobraćaj, a da nije bezbedan.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zorana Mihajlović

Mihajlovićeva je, gostujući u Dnevniku RTS, navela da je angažovan dodatni izvođač koji radi na raščišćavanju i da se čeka kompletan račun od "Koridora Srbije", a najveći deo platiće izvođač.

Ona je istakla da je reč o najdužoj kosini i dodala da deonica Koridora 10 može da bude završena u roku.

Kako je navela, pomoć je zatražena i od BIA, što nije prvi put.

- Pošto se dešavaju stvari koje nisu jasne, potrebna je odgovornost i da se odgovori na pitanja zašto se preprojektovalo, koliko dugo kuburimo s kosinom i kako je to moglo biti rešeno - naglasila je ministarka.

Mihajlovićeva je rekla da će ministarstvo dostaviti sve potrebne podatke te da će se videti da li postoji odgovornost onih koji su se bavili projektovanjem.

Ministarka je istakla i da je Grdelička klisura najteže gradilište u Evropi.

Kako je rekla, slušala je i čitala mnoge takozvane stručnjake koji otprilike objašnjavaju šta je trebalo da se uradi, međutim, ona, kako kaže, veruje u struku.

Ona je rekla da su greške moguće ali da postoje oni koji će utvrditi odgovornost i tada će javnost znati ko je odgovoran.

Kada je reč o vanrednoj kontroli mostova koju je naložžila posle tragedije u Đenovi, Mihajlovićeva navodi da se mostovi u Srbiji redovno održžavaju, ali da je cilj te akcije da se pokažže u kakvom su stanju.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Koridor 10

Dodaje da mostovi u Srbiji jesu bezbedni, ali da treba videti da li je negde potrebno dodatno održžavanje.

Napravljeni su timovi, a prvo se kontrolišu Pančevački most, Gazela i Most kod Beške zbog frekvencije saobraćaja.

Ministarka ce se danas sastati sa 26 gradonačelnika, a držžava opredeljuje sredstva za lokalne samouprave namenjene planovima koji ce omogućiti građanima da lakšše dođu do lokacijskih uslova.

Mihajlovićeva ističe da Ministarstvo pomažže lokalnim samoupravama da to same urade i da je cilj da kada građani žžele neššto da grade, dođu lako do uslova i da to čine planski. Izdvojeno je 30 milona za 26 lokalnih samouprava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading