POPOVIĆ SA HILANDARA: Da čitavo Kosovo ostane deo Srbije!

Autor: Informer, Republika

Vesti

18.08.2018

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je Svetu Goru gde je razgovarao sa Visokoprepodobnim arhimandritom Metodijem, igumanom svete carske srpske lavre manastira Hilandara.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Nenad Popović

Popović je na svom Fejsbuk profilu napisao da se na Hilandar, najsvetije i najvažnije mesto srpskog naroda, uvek se dolazilo po novu duhovnu snagu i mudre savete u prelomnim trenucima narodnog i državnog života. 

- Posebnu inspiraciju za nepokolebljivu borbu za nacionalne interese, predstavlja trajno duhovno prisustvo na ovom mestu naših velikih predaka koji su stvarali, širili i jačali Srbiju, oslanjajući se uvek na Boga i ljubav prema srpskom narodu.I današnja generacija Srba, uoči velikog praznika Preobraženja Gospodnjeg, koji nas poziva na duhovno menjanje i uzdizanje, u ovim teškim iskušenjima u borbi za Kosovo, mora ponovo da gleda ka Hilandaru, i misli o Hilandaru, čuvajući osnovnu ideju naše državne politike koja nam je ostavljena od naših slavnih predaka. A to je uvek bilo da jačamo Srbiju i okupljamo čitav srpski narod. Ono što nam je kao država ostavljeno i kako nam je od predaka ostavljeno, moramo sačuvati, ako je već zbog istorijskih okolnosti ne možemo proširiti - napisao je Popović.

 

 

Prema njegovim rečima, svakom našem pretku koji je vodio Srbiju, uvek je ideja bila da Srbija okuplja sve Srbe, da bude veća, nikada manja. 

- Tako i u ovoj teškoj i složenoj borbi za Kosovo, moramo učiniti sve da čitavo Kosovo, kako i piše u našem Ustavu i Rezoluciji 1244, ostane deo Srbije i nikada ne postane nezavisno, niti članica Ujedinjenih nacija. Toliko bar pred Hilandarom i našim precima moramo učiniti. Mudrošću, strpljenjem, molitvom Bogu i našim svecima, sledeći velike nacionalne uzore i ostajući verni ideji srpske državnosti, sačuvaćemo naše Kosovo i biti generacija Srba dostojna velike nacionalne ideje - poručio je Popović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Ceca

18.08.2018 15:33

Kosovo bi trebalo da ostane deo Srbije ali rezoluciju ne postuju ni velike sile.

nebitan

18.08.2018 15:44

Daj Boze, to bi bilo i jedino fer i posteno, dosta su nam otimali.

loki

18.08.2018 15:49

Niko više ne spominje rezoluciju 1244. Šiptari je ne priznaju, a hoće stolicu u UN. Kakvi licemeri.

Fudbaler

18.08.2018 15:53

Država treba i mora učiniti sve da čitavo Kosovo, kako i piše u našem Ustavu i Rezoluciji 1244, ostane deo Srbije i nikada ne postane nezavisno, niti članica Ujedinjenih nacija. U najmanju ruku moramo prihvatiti formiranje ZSO i da jedna I druga strana ispoštuje Briselski sporazum.