TADIĆEVA SAVETNICA ISPROZIVALA JANKOVIĆA: Svaki njegov potez samo je štetio opoziciji

Autor: mediji, Republika

Vesti

17.08.2018

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Više nego iko od 2012. doprineo je lošoj slici opozicije i, podižući lažne nade, ispunio samo Vučićeva očekivanja. Da nije Vučića, ne bi bilo ni Kihota", poručila je savetnica Borisa Tadića za medije, Marina Komad.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Ništa od saradnje sa Tadićem: Saša Janković

Iako se nije isključivala mogućnost saradnje PSG Saše Jankovića i SDS Borisa Tadića, po svemu sudeći, stavljena je tačka na njihov eventualni opozicioni pakt.

Janković je, naime, kazao da ne namerava da se uopšte bavi Tadićem i poželeo mu uspeh u daljem radu.

Poruka je usledila nakon što je Marina Komad, savetnica za medije lidera SDS, ocenila da je svaki Jankovićev potez samo štetio opoziciji, a najviše služio vlasti.

- Neću se baviti time da li su potezi Jankovića od kada je ušao u politiku motivisani nekakvim dogovorom s (predsednikom Srbije Aleksandrom) Vučićem ili prosto nedostatkom političkog iskustva ili veštine. Bez tumačenja motiva, bilo u vidu optužbi, bilo u vidu izgovora da se put do pakla i ovaj put popločao dobrim namerama, ukazaću na činjenice koje neosporno govore u prilog tome da je od ulaska u politiku gotovo svaki politički potez Jankovića koristio najviše režimu - navela je Komad i ocenila da su mediji od "Jankovića ombudsmana" napravili "predsedničkog kandidata" i političku zvezdu:

- Međutim, kao potencijalni pobednik i svetlo na kraju tunela, ta zvezda je ipak bila One hit wonder.

Dovodi u sumnju želju lidera PSG da uopšte pobedi na predsedničkim izborima:

- Janković je toliko silno želeo da ujedini opoziciju i poveća rezultat na predsedničkim izborima da je čak odbio nekoliko stranaka koje su želele da ga podrže. A od onih čiju podršku je ipak prihvatio, distancirao se već na samom početku kampanje - ocenjuje Komad za Nedeljnik.

Janković odgovara da se ne suočava prvi put s takvim postupcima:

- I dalje poštujem iskustvo, znanje i doprinos Tadića demokratiji u Srbiji. PSG i ja imamo svoj politički put, ne bavimo se takvim tekstovima i svoje političke ciljeve ostvarujemo na drugi način. Želimo Tadiću najiskrenije svaki uspeh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading