Kosovsko tužilaštvo izdalo 63 naloga za hapšenje RATNIH ZLOČINACA!

Autor: Tanjug

Vesti

17.08.2018

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovsko tužilaštvo izdalo je 63 naloga za hapšenje osumnjičenih za ratne zločine, ali su se tim slučajevima bavila samo dva tužioca, a jedan od njih je Elez Bljakaj koji je podneo ostavku, rekao je glavni kosovski tužilac Aleksandar Ljumezi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

On dodaje i da nije upoznat sa time kada bi Specijalno tužilaštvo u Hagu trebalo da podigne prve optužnice, jer je i dalje u toku istražni postupak, javili su prištinski mediji, navodi se u pres klipingu Unmika.

Prema njegovim rečima, postoji 19.000 pojedinaca kojima je nezakonito dodeljen status ratnih veterana i koji imaju povlastice.

On je za RSE rekao da je Bljakaj podneo ostavku nakon što je pripremio optužnice protiv pojedinih lica umešanih u ovaj slučaj, i dostavio ih Specijalnom tužilaštvu na dalje razmatranje.

Na pitanje da li tužilaštvo strahuje od politike, Ljumezi odgovara da bi "političari trebalo da se plaše tužilaštva, a ne obrnuto".

"Koha ditore" je nedavno objavila, citirajući neimenovane izvore u pravosudnim organima, da je Bljakaj podneo ostavku zbog pretnji koje je dobijao tokom rada.

"Koha" je navela i da je Bljakaj istraživao i podneo optužnice u nekoliko slučajeva koji se odnose na terorizam i da je nedavno istraživao zloupotrebe sa listama ratnih veterana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading