GODIŠNJICA ZLOČINA U GORAŽDEVCU: Ubice dece 15 godina bez kazne!

Autor:

Vesti

13.08.2018

04:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se navršava 15 godina od ubistva dece u Goraždevcu, a tim povodom Marko Đurić poručuje da se budućnost srpsko-albanskih odnosa ne može graditi na nerasvetljenim zločinima i zataškavanju istine i da je kažnjavanje terorista i zločinaca nesumnjivi interes oba naroda.

RepublikaFoto: Tanjug/KANCELARIJA ZA KIM
Đurić 2017. godine na pomenu žrtvama

- Počinioci ovog zločina, kao i ubice žetelaca u Starom Grackom, porodice Stolić u Obiliću i putnika autobusa "Niš ekspresa" kod Podujeva moraju biti kažnjeni u ime pravde, ali i kao dokaz da je vreme ideologija mržnje i zla za nama - rekao je Đurić.

Zločin u Goraždevcu, na reci Bistrici, dogodio se 13. avgusta 2003. godine, kada su nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale na grupu od oko 50 dece i mladih i tom prilikom ubile Ivana Jovovića (19) i Panteliju Dakića (12) i teško ranile Đorđa Ugrenovića (20), Bogdana Bukumirića (14), Marka Bogićevića (12) i Dragana Srbljaka (13). Zločin u Goraždevcu, jedan je od četiri najveća zločina nad Srbima od 1999. godine i dolaska međunarodnih snaga na Kosovo i Metohiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading