VULIN SA ŠOJGUOM U MOSKVI: Nismo najveća, ali smo najžilavija vojska na svetu

Autor: Tanjug

Vesti

11.08.2018

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na vojnom poligonu "Alabino" kraj Moskve održano je veliko finale "Tenkovskog bijatlona" kome je, na poziv ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua, prisustvovao i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Pobedu je, što je bilo očekivano, odnela ekipa domaćina, Rusije, a ministri Vulin i Šojgu su pre finalne trke obišli štand Vojske Srbije i Ministarstva odbrane u Domu družbe, dok je za večeras planiran bilateralni sastanak. 

Vulin je, odgovarajući na pitanja ruskih novinara koji su veoma zainteresovani za Međunarodne vojne igre, rekao da je zadovoljan rezultatima ekipe Vojske Srbije i da smo i na ovom međunarodnom vojnom takmičenju pokazali da VS nije najveća vojska na svetu, ali da je najtvrdoglavija i najžilavija.

- Mi svake godine povećavamo obim našeg učešća. Ove godine smo učestvovali u tenkovskom bijatlonu, u kategoriji snajperista i takmičenju inženjerskih jedinica. Mi smo vojska koja nije previše brojna, ali se uspešno nosimo sa mnogo većim i razvijenijim od nas. U tenkovskom bijatlonu smo ušli u polufinale kao šesti, inženjerci su nam treći a mešoviti snajperski par je prvi - naveo je Vulin. 

Međunarodne vojne igre su počele 28. jula, a u dvonedeljnom takmičenju je učestvovalo više od 5.000 vojnika iz 32 zemlje. Takmičili su se u 28 disciplina koje obuhvataju gotovo sve konvencionalne rodove vojske. Takmičenja su istovremeno održana na teritorijama sedam država.

Prema dosadašnjim rezultatima Rusija je osvojila najviše medalja - 18 zlatnih, 5 srebrnih i dve bronzane. Kina je na drugom mestu, sledi je Kazahstan.

Prve Međunarodne vojne igre organizovane su 2015. godine na inicijativu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i spadaju među najveća vojno-sportska takmičenja na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Viktorija Vikica

11.08.2018 16:37

Svaka čast našim vojnicima, bilo bi dobro kada bi se još više omladine odlučilo za takav korak.

Fudbaler

11.08.2018 16:38

Srbija zaista gradi i jača milateralne odnose sa svetom.

Brana

11.08.2018 16:39

Srpska vojska je ponos i dika svoje zemlje.

Gavrilo

11.08.2018 16:40

I ako nismo brojnija vojska izuzetno smo uspešni u takmičenjima.