AMERIKANCI: Podržavamo dijalog, obe strane da pokažu dalekovidost i fleksibilnost

Autor: Tanjug

Vesti

08.08.2018

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd i Priština moraju da dođu do sporazuma koji je primenljiv, održiv i ne stvara nestabilnost ni u jednoj od zemalja ili u regionu, stav je Stejt departmenta, koji je Radiju Glas Amerike preneo neimenovani portparol.

RepublikaFoto: Tanjug

- To će tražilti dalekovidost i fleksibilnost sa obe strane - istakao je portparol Stejt Departmenta za "Glas Amerike" na albanskom jeziku.

On je dodao da je "politika te administracije stabilna i da suština sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine treba da dođe od samih strana.

- Mi ćemo nastaviti da podržavamo obe strane i EU kao posrednika. Kosovo i Srbija moraju da dođu do sporazuma koji je primenljiv, održiv i ne stvara nestabilnost u nijednoj od zemalja ili regionu. To će tražilti dalekovidost i fleksibilnost sa obe strane. Mi ohrabrujemo strane da preuzumu na sebe odgovornost za ceo proces, da zaustave negativnu retoriku i da rade zajedno na konstruktivan način - navodi se u izjavi.

Poslednjih nekoliko dana pominju se, navodi Glas Amerike, ideje sa obe strane o teritorijalnoj podeli Kosova, razmeni teritorija ili "korigovanju granica" u okviru procesa normalizacije odnosa između Kosova i Srbije.

Kako se navodi, očekuje se da će se u septembru nastaviti pregovori, koji bi trebalo da dovedu do sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading