LDP OPTUŽUJE ŠEFA DIPLOMATIJE: Dačić zloupotrebio tragičnu smrt Zorana Đinđića

Autor: Tanjug

Vesti

07.08.2018

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liberalno demokratska partija reagovala je danas na izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića kojom je atentat na Zorana Ðinđića doveo u vezu sa idejom o podeli Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ivica Dačić

U saopštenju za medije LDP kaže da je Dačić tragičnu smrt Ðinđića takvom izjavom zloupotrebio "stavljajući ga u kontekst onog što se u Srbji danas radi ili pokušava".

LDP navodi da je Zoran Đinđić ubijen u akciji "Stop Hagu" koja je za cilj imala zaustavljanje reformi koje je on pokrenuo, a koje je trebalo da rezultiraju modernizacijom zemlje i uključivanjem Srbije u svet savremenih država.

Nakon poražavajuće politike, čije je deo bio, Dačić, kako tvrde u LDP, danas predlaže rešenje statusa Kosava, a da se nijednog trenutka nije zapitao koliko su koštali politički projekti posle kojih Srba više nije bilo na mestima koje su Dačić i njemu slični branili. 

U saopštenju koje potpisuje Čedomir Jovanović, LDP poručuje da Srbiji treba drugačija politika, koja u svom korenu ima mir i kompromisna rešenja, da nam treba stabilan region, trajno rešenje za Kosovo i Bosnu i Hercegovinu koje daje šansu da budućnost ne provedemo po rovovima i kolonama, a Dačić i slični njemu treba da prestanu da budu kočničari povezivanja Srbije sa Zapadom. 

Ranije danas Dačić je za RTS rekao da lično misli da je podela Kosova rešenje, dodajući da on o tome govori već deset godina, da su o tome govorili i Dobrica Ćosić i Zoran Ðinđić, te da "neki kažu da je zbog toga navukao na sebe gnev koji se završio napadom". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading