OVE BABE SU ZLO! Kandićeva i Biserkova traže od Brisela da spreči podelu Kosova, evo šta o tome kažu sagovornici Srpskog telegrafa

Autor:

Vesti

07.08.2018

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više organizacija civilnog društva iz Beograda i Prištine, među kojima i ona Nataše Kandić i Sonje Biserko, uputilo je pismo šefici diplomatije EU Federiki Mogerini pozivajući je da spreči podelu Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/S. Radovanović
Osnivači Fonda za humanitarno pravo i Helsinškog odbora za ljudska prava: Nataša Kandić i Sonja Biserko

Sagovornici Srpskog telegrafa upozoravaju da ove organizacije traže da nam se stranci mešaju u unutrašnja pitanja i ocenjuju da deluju otvoreno izdajnički.

Naime, u pismu u koje je Tanjug imao uvid, nekoliko NVO navodi da sve češći nagoveštaji mogućnosti prekrajanja granica šalju vrlo opasnu poruku građanima Srbije i Kosova, ali i celom regionu.

- Postoji realna mogućnost legitimisanja opasnog principa etničkog vlasništva nad teritorijom principa koji je ovaj region u nekoliko navrata gurnuo u krvave sukobe. Podela Kosova proizvela bi lančanu reakciju i u drugim balkanskim državama i dovela do brojnih zahteva za promenama granica na Balkanu, što bi otvorilo vrata novim sukobima, a Srbima i Albancima poslala poruku da treba se presele u "svoju" etničku državu - ističu u pismu.

Dodaju da je u regionu neophodno uspostaviti trajni mir i prihvatiti interkulturalnost i multietničnost kao neophodni preduslov razvoja i EU integracija.

- Etnički čiste države prevaziđeni su model iz 19. veka, ne smeju biti ciljevi ničije politike niti smeju biti tolerisani i podržani od predstavnika međunarodne zajednice - napominje se u pismu.

Organizacije civilnog društva pozivaju međunarodnu zajednicu, ali pre svega vlasti u Srbiji i na Kosovu, da se tokom pregovora posvete stvaranju najboljih mogućih uslova za život svih stanovnika Kosova uključujući slobodu kretanja, poslovanja i međunarodne saradnje, obezbeđivanju pretpostavki da se zločini iz prošlosti više nikad ne ponove.

Lider radikala Vojislav Šešelj poručuje da su nevladine organizacije zlo i da većina njih, poput onih koje su potpisale pismo, deluju izdajnički.

- Baš me interesuje koje su sve od njih na državnim jaslama i koje od njih na bilo koji način dobijaju od države budžetske dotacije. Oni deluju od početka devedesetih i uvek su delovale izdajnički, a sada traže uplitanje stranih političkih faktora u unutrašnje odnose u Srbiji - ocenjuje Šešelj.

Poslanik SNS Marko Parezanović podseća da se dotične persone, kako kaže, nisu žalile na promenu granica kada je Srbija napadnuta na KiM.

- Nisam ih čuo ni da protestuju kada se Srbima ugrožava bezbednost i sloboda kretanja od strane Albanaca. Ali o politici Srbije i budućnosti regiona neće se pitati ni Kandić ni Biserko, već građani Srbije koji veruju Aleksandru Vučiću, kome su bezbednost naših građana i dugotrajni mir i stabilnost prioritet - poručio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Peđa

07.08.2018 17:58

Odmah ih treba preseliti na Kosovo. Neka neku godinu požive na tom terenu, pa neka pišu pričice o rešavanju problema. Lako je kada si na 100-tine kilometara udaljen, i živiš savremenim životom, nemajući predstave o tome kako je ne smeti izaći ni u po bela dana.

Odgovori 14 0
dane

08.08.2018 06:23

@Peđa - Koliko imaju mrznje u sebi pa to je strasno, zato i nemaju nikoga oko sebe pa ni porodicu!!!!!!

Lola

07.08.2018 18:13

Prave babe i pravo zlo!

Odgovori 13 0
Kaya

07.08.2018 18:19

Od samog početka sukoba u bivšoj SFRJ Nataša Kandić i Sonja Biserko su nastrojene protiv sopstvene države i to čine i dan danas. Da su kojim slučajem živele u Prištini i da su radile protiv intresa Prištine davno bi ih do sada pojeo mrak.

Odgovori 11 1