UMESTO NEMANJE, KULIN BAN?! Ugljanin načisto poludeo, hoće da menja nazive škola u Srbiji

Autor: srbijadanas.com, Republika

Vesti

07.08.2018

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bošnjačko nacionalno veće uputilo je danas dopise upravama osam osnovnih škola u Raškoj oblasti sa predlozima da promene imena svojih obrazovnih institucija.

RepublikaFoto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ
Klasični provokator: Sulejman Ugljanin

U saopštenju se navodi da BNV - na čijem se čelu nalazi Sulejman Ugljanin - predlaže promene imena četiri osnovne škole u Novom Pazaru. Tako bi OŠ "Vuk Karadžić" trebalo da promeni ime u OŠ "Muhamed Hevai Uskufi", a OŠ "Stefan Nemanja" da se ubuduće zove OŠ "Kulin ban".

BNV predlaže i da OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" dobije ime OŠ "Ahmed Ali Gurbi" dok bi se OŠ "Desanka Maksimović" nazvala OŠ "Musa Ćazim Ćatić".

Dve škole u Tutinu prema toj suludoj ideji trebalo bi takođe da promene imena i to OŠ "Aleksa ?ilas Bećo" u OŠ "Ferhad-beg Draga", a OŠ "Aleksa Šantić" u "Kadija Gluhavički".

Predlog BNV je i da dve škole u Prijepolju dobiju nova imena i to OŠ "Vladimir Perić Valter" u OŠ "Murat ef. Šećeragić" dok bi OŠ "Svetozar Marković" ubuduće nosila ime "Dr Rifat Ramović".

U saopštenju Bošnjačkog nacionalnog veća se navodi da su te škole proglašene za ustanove od posebnog značaja za obrazovanje bošnjačke zajednice u Srbiji.

- Rukovodstva tih škola dužna su da donesu odluke o promeni naziva škola i pre početka školske 2018/19 godine upute zahtev Ministarstvu prosvete kako bi dobili saglasnost na te odluke - saopštilo je BNV.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading