DA NJEGOŠ VIDI ŠTA CRNOGORCI DANAS RADE, ODREKAO BI SE SVOG POREKLA!

Autor: Tanjug

Vesti

06.08.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) najoštrije je osudio prisustvo zvaničnika Vojske Crne Gore na obeležavanju akcije "Oluja" u Kninu, navodeći da je taj čin prevazišao zabadanje noža u leđa Srbima priznanjem takozvane države Kosovo, uvođenjem sankcija Rusiji i pristupanjem NATO paktu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

- Kada bi Njegoš mogao da vidi kako se Crnogorci nalaze na skupu koji slavi ubistvo 2.000 Srba i progon još njih 250.000, ne bi mogao čudu da se načudi i odrekao bi se svog crnogorskog porekla - izjavio je poslanik i predsednik POKS-a, Žika Gojković, a stoji u saopštenju stranke. 

Upitao je i šta još Crna Gora treba da učini, "da pogazi sve što joj je sveto, svoju čast i ponos, da bi se dodvorila svojim mentorima".

- Crnogorci su zaboravili da dostojanstvo i obraz nemaju cenu - dodao je Gojković.

POKS u saopštneju podseća da je pre dve decenije u ratu u Hrvatskoj učestvovao i Crnogorski korpus JNA braneći Srbe, a da je najveća zamerka Hrvatske države bila što su bombardovali Dubrovnik. 

- Zato je ova koalicija danas još čudnija, ako zanemarimo prošlost i zajedničku istoriju Srba iz Crne Gore i Srba iz Srbije - zaključuje POKS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
sara

06.08.2018 10:29

Važno je da je njima uSrbiji više nego dobro.

sasa

06.08.2018 10:39

Nemogu da verujem da brac Crnogorci osecaju potrebu da slave progon hiljade Srba.

rada

06.08.2018 11:00

Nekadašnji Crnogorci pozivali su se na čojstvo,datu reč i obraz. Većina njih danas i ne poznaje te tri reči a ne da ih se drže. Čast izuzetcima.

Milan

06.08.2018 11:31

Crnogorci su davno izgubili obraz.