REKAO IM ISTINU U LICE: USTAŠE HOĆE DA ZABRANE VUČIĆU ULAZAK U HRVATSKU!

Autor: Republika

Vesti

05.08.2018

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski mediji celog dana bave se govorom srpskog predsednika na skupu u Bačkoj Palanci, besne i tobož se čude što je Vučić Hrvatsku uporedio sa nacističkom Nemačkom.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

Hrvatski portal index.hr postavio je anketu sa pitanjem da li predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću treba zabraniti ulazak u lijepu njihovu jer im je sinoć, na obeležavanju Dana sećanja na žrtve "Oluje", rekao ono što ranije nijedan političar iz Srbije nije!

Da podsetimo na deo govora predsednika Vučića zvog kojeg su se uzbunile ustaše:

- I nije nikakva slučajnost što su datumi, zločina zbog različitosti, zbog vere i nacije, isti. Nacisti su 4. avgusta 1944. godine, provalili u sigurno skrovište jevrejske devojčice Ane Frank i odveli je u logor, da umre. 

Oni koji su, na isti taj dan, 4. avgusta 1995. godine provalili u Krajinu, ubili više od dve hiljade ljudi i 250.000 prognali, samo su ponovili istu stvar. Isti zločin protiv nekoga ko je različit, ima drugčije ime, poreklo i nekog svog Boga. 

I u oba slučaja, jedina krivica i Ane Frank i Srba iz Krajine bila je ne nešto što su uradili, nego nečije ubeđenje da će, bez njih, neka zemlja, neki ljudi, biti lepši i bolji. 

U oba slučaja traženo je i primenjeno konačno rešenje. U oba slučaja, oni koji su drugačiji, optuženi su za samo svoje postojanje. I nije puka koincidencija to što je Hitler, 1919. godine optužio Jevreje za to što se "množe", i što je istu tu reč - "množili su se", upotrebio Tuđman, u svom govoru u praznom Kninu, oslobođenom Srba, od sopstvenih stanovnika. 

Motiv je, dakle, večan, isto kao zločin koji je prouzrokovao. Mržnja, u svojoj iracionalnosti, ne prepoznaje ni vreme niti bilo kakav kraj, osim onog, konačnog, da nekoga nema. Razlika je, posle svega, samo u brojkama, koje govore, ne o manjoj želji, nego o manjoj efikasnosti. 

A namera je ista. Hitler je hteo svet bez Jevreja, Hrvatska, njena politika je htela Hrvatsku bez Srba, jer su, kako je rečeno, "razarali hrvatsko nacionalno biće" - rekao je predsednik Vučić i na zaključio, što Hrvati, naravno, nisu preneli:

 - Danas Srbija govori u ime svih Krajišnika. Bez trunke mržnje, bez poziva na osvetu, bez želje za bilo čim drugim osim za istinom, i elementarnom pravdom. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Savo

05.08.2018 14:01

Ne mogu ili nece hrvati da cuju istinu,zato se ovako i ponasaju.

Kika

05.08.2018 14:39

Oni su zasluzili da im se kaze na mnogo drugaciji nacin

Jova

05.08.2018 14:48

Istina boli, jos kada bi svet sagledao istinu.

Daca

05.08.2018 14:57

Ne prihvataju istinu.